keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Arki(paska)ruokaako?

Heippa teille!


Tämä on mun ensimmäinen blogikirjoitus... Hiukan jännäähän tämä on. Tämä blogi keskittyy nimensä mukaan arki(paska)ruokaan. Samalla otan vapauden kirjoittaa muistakin asioista, jotka auttaa mun ruokahuoltoa. Esim. vaikkapa matkustellessa löytyy usein monia hyvä ruokia kotona testattavaksi. Jatkossa mulla onkin tavoite julkaista meidän perheen arkiruokalista ja niistä sitten otoksia viikolta. Miten onnistuttiin ja miten ei. Raatina toimii mun perhe. 😱


Mun perheeseen kuuluu kaksi kilpaurheilevaa (esi)teiniä (poika 13v, tyttö 11v) ja mies. He kaikki ovat nirppanokkia omalla tavallaan. Tietyt ruuat uppoaa hyvin, kunhan ne on tuttuja ja turvallisia. On meidän perheessä vielä yksi jäsen lisää. Hertta, kohta 4v cockerityttö. Hertta ei ole nirso. Syö kaiken mitä annetaan. ☺Mies on muuten vaan ruokahifistelijä ja vastaa meidän perheessä viikonlopun ruokahuollosta. Kuitenkin mulla perheen äitinä on tavoite ja tahto tarjota kaikille mahdollisimman maittavaa ja monipuolista arkiruokaa.

Ruoka"filosofiaani" on kuulunut lähes aina suunnitelmallisuus arkiruuan laitossa. Kaupassa käydään kerran viikkoon. Toki maitoa yms. pitää aina täydennellä. Meidän maitovasikkaperheessä maitoa kuluu reilu 20 litraa viikottain. Suunnittelen aina loppuviikosta ruokalistan ja teen kauppalistan sen mukaan. Joskus joku ruoka muuttuu kaupassa lennosta hyvän tarjouksen johdosta tms. Ja joskus arkena todellisuus aikatauluineen iskee päälle ja syödään tyytyväisinä kaupan lihapiirakoita nakkien kera. Mikro sanoo "bling" silloin iloisesti!


Haluan jakaa teille tätä mun ruoka-arkea ja antaa teille vinkkejä hyväksi todetuista (ja ehkä niistä huonoistakin) resepteistä. Mun keittiössä ei nimittäin aina tästä hyvästä suunnittelustakaan huolimatta kaikki aina onnistu!!! 😅 Tästä alkaa jotain uutta ja jännää. Toivottavasti myös sulle!


p.s. Mulle saa jakaa reseptejä testattavaksi ja jossain vaiheessa otan myös Vieraskynä-kirjoittajiakin mukaan. Oo kuulolla!
https://arkipaskaruokaa.blogspot.fi/
Pasta Caprese.
Aivan huippuhelppo, nopea ja maittava pasta arkeen ja juhlaankin.
Tästä tulee ohjetta myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa Katta, onhan tätä jo ootettukin 😊 Nyt ei tarvi enää ite miettiä ruokalistoja 😉

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ippa. ☺️ Onhan tämä jännää.

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!