tiistai 13. maaliskuuta 2018

Nopea ja mausteinen tonnikalapasta arkeen

Hei taas!


Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksen mukaan kalaa on hyvä syödä ainakin kaksi kertaa viikossa ja eri kalalajeja on suositeltavaa vaihdella. Tämä ei aina ole kovin helppoa toteuttaa. Meidän perheessä pyrin huolehtimaan siitä, että kotona syödään kerran viikossa kalaa. Yleensä se on tonnikalaa (purkista!), seitä, lohta. Usein saadaan myös papalta Oulujärven ahventa ja matikkaa. Monipuolistaa syötäviä kalaruokia huomattavasti. Luotan siihen, että toinen kalaruokavaade täyttyy lapsilla koulussa ja itsellä töissä. Mies saa huolehtia omansa haluamallaan tavalla. 😄
https://arkipaskaruokaa.blogspot.fi/
Mausteinen tonnikalapasta
Perjantaille lupailin mausteista tonnikalapastaa koko perheelle. Sitähän perhe sai, mutta viikon aikaisemmin perjantaina, kun oli alunperin puhe. Tämä annos on iso. Koko perhe söi tästä kerran ja tästä jäi vielä lapsille viikonlopun lounaille.


https://arkipaskaruokaa.blogspot.fi/

Mausteinen (ja chilinen) tonnikalapasta
2 sipulia hakkeena
2 rkl öljyä
500 g pakastekasvissuikaleita
2 prk chilitonnikalaa
0,5 punaista tuoretta chiliä
(1 rkl curryjauhetta)
1 prk kevytruokakermaa
500 g (tuore)pastaa


Kuullota öljyssä sipulit. Lisää joukkoon kasvissuikaleet. Poista chilistä siemneet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lisää chili ja curry pannulle. Paista n. 5 minuuttia. Sekoittele välillä. Lisää tonnikala (valutin ylimääräiset öljyt pois, laitoin mukaan myös purkissa olleet chilit). Sekoita hyvin, lisää kerma.


Keitä pasta al dente. Valuta pastasta ylimääräiset vedet ja sekoita se kastikkeen joukkoon hyvin ja nauti.


Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin currytahnaa. Korvasin sen suosiolla curryjauheella, jota perheessämme käytetään paljon. En pidä ohjeista, joissa pitää ostaa erilaisia tahnoja tai erikoisempia mausteita.  Alkuperäinen ohje on muuten Yhteishyvän sivuilta. https://www.yhteishyva.fi/reseptit/mausteinen-tonnikalapasta/041359


Tämä ruoka oli todella edullinen ja nopea ruoka arkeen. Koko ruualle jäi hintaa alle 10 euroa. Jos korvaat chilitonnikalat tavallisella, hinta edullistuu entisestään.

Follow my blog with Bloglovin10 kommenttia:

 1. Kala on ihan harmillisen kallista, itse tykkäisin syödä kuhaa ja siikaa. Mut takapuoli kestää just ja sut sen satunnaisen lohen ja vähän vähemmän satunnaisen seitin. Kiitos reseptivinkistä! 😊

  VastaaPoista
 2. Kiitos Taru palautteesta! Itse söisin varsinkin siikaa mielelläni. Sitä raaskii ostaa lähinnä tarjouksesta. Kala on harmillisen kallista. Toivottavasti ohje maistuu!

  VastaaPoista
 3. Tulinen, tonnikala ja pasta samassa lauseessa saa minut innostumaan! Itse tykkään tomaattipohjaisesta kastikkeesta, mutta tätäkin voisi testata! Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Eipä kestä Minnea! Ihan huippua, jos tätä kautta löytyy uusia ruokia testattavaksi. Tämä oli myös itselle positiivinen yllätys. 😊

  VastaaPoista
 5. Kiitos reseptistä, tää näyttää ja kuulostaa hyvältä! Voisin ottaa kokeiluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti pidät tästä yhtä paljon kuin minäkin. Kerrohan kokemukset testattuasi?

   Poista
 6. Voisin syödä kalaa jokaikinen päivä ��

  VastaaPoista
 7. Kiitti vinkistä, tulinen ja tonnikala kuulostaa kyllä tännekin sellaiselta yhdistelmältä mitä voisi testata!

  VastaaPoista
 8. Kala kuuluu minunkin suosikkeihin. Kiitti kivasta reseptistä!

  VastaaPoista
 9. Tonnikalapasta ilman tulisuutta kuuluu meidän ruokalistalle. Osa perheestä ja hoitolapsista tykkäisi varmasti tästä tulisemmasta versiosta. Osalta vaatisi totuttelua. Pitänee joskus testata. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!