perjantai 9. maaliskuuta 2018

Pasta Caprese - yksinkertaisin, nopein ja parhain?

Heips!


Instagramin puolella toivottiin reseptiä Pasta Capreseen. Tein sitä tässä alkuviikolla perheen aikuisten päivälliseksi. Lapset olin onnellisesti saanut "ulkoistettua" mummolle ja sukulaisille pariksi päiväksi, että sain opiskella ja perustaa blogin. 😆 Opiskelun PITI olla ensisijaista, mutta kyllähän jokainen arvaa miten siinä sitten kävi...
https://arkipaskaruokaa.blogspot.fi/
Pasta Caprese - Italian lipun väreillä

Pasta Capresessa on tärkeintä mun mielestä se haudutusaika. Kuinka kauan annat sen hautua ja imeä itseensä makua. Toki tämä valmistuu kiirepäivänä vartissa pöytään, mutta jos sulla on aikaa, anna hautua!!!


Tämä resepti on alunperin Iltalehden sivuilta http://www.iltalehti.fi/pippuri/2016040121350398_ah.shtml. Olen mukauttanut tätä omaan makuun, ja nyt saat kokeiltavaksi mun version. Tästä tulee muuten iso annos! Me syötiin kahdestaan tätä kolmella ruualla.


Tomaattikastike:
1 iso sipuli hakkeena
6 yksikyntistä valkosipulia ohuina viipaleina
reilusti oliiviöljyä
Freesaa (eli kuullota/paista) sipulit miedolla lämmöllä oliiviöljyssä.


Itse tykkään lisätä joukkoon myös jääkaapin jämiä: tuoreita herkkusieniä, kesäkurpitsaa. Toimii hyvin. Freesaan ne aina sipulien kanssa.

2 tlk luomu- tai Mutti-tomaattimurskaa (jos haluat tulisuutta, valitse chiliä sisältävä)
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl punaviiniä (voi korvata myös punaviinietikalla tai jättää pois)
Lisää murska, pyre ja punaviini sipulien joukkoon. Kiehauta.


Lisää seuraavaksi
2 isohkoa tomaattia kuutioina
2 tl suolaa
3 tl sokeria
oman maun mukaan mustapippuria myllystä


Keittele miedolla lämmöllä vähintään 15 minuuttia. Maku paranee mitä pidempään annat hautua. Itse annoin viimeisimmän soosin hautua pari tuntia. Aah!!! Olisinpa voinut pullottaa sen tuoksun!


Jos haluat saada ruuan nopeasti pöytään, ala valmistella pastan keittämistä tuon 15 minuutin aikana. Tällaiselle tomaattipohjaiselle pastalle soveltuu parhaiten italialaisten mukaan (usko pois, eräs roomatar tämän minulle opetti!), nauhamakaroonit (spagetti, tagliatelle...). Voit käyttää valmismakaroneja (suosin itse italialaisia) tai tuorepastaa. Joskus voit jopa hifistellä ja tehdä pastan itse.


Pastan keittäminen:
3 l vettä
300 g spagettia/tagliatelleä tai muuta nauhamakaronia
3-5 rkl suolaa (sitä saa olla PALJON pastan keitinvedessä)
Pastahan laitetaan kiehuvaan veteen, laita suola veteen ennen pastaa. Kiehauta al denteksi eli jätät hieman raa'aksi sen. Kippaa pasta tomaattisoosin sekaan ja sekoita ne hyvin.


Koko komeuden päälle kruunuksi:
2 palloa Mozzarellaa käsin revittynä
12 basilikan lehteä käsin revittynä
12 kirsikkatomaattia puolikkaana


p.s. Tiesitkö, että Pasta Capresessa on Italian liput värit päällä? Vihreää basilikaa, valkoista mozzarellaa, punaista tomaattia.
p.p.s. Raadin arvostelu. Valkosipulit oli kuulemma viipaloitu liian paksuiksi. Se oli tällä kertaa ainoa palaute. Muuten maku vei mennessään miehenkin.






13 kommenttia:

  1. Pastaa meillä syödään paljon. Mies asunut Italiassa ja on todella tarkka miten sitä valmistetaan ja syödään :D Hyvältä näyttää :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Melissa! Meillä syödään myös pastaa paljon rakkaudesta italialaiseen ruokaan ja kulttuuriin. <3 Suosittelen maistamaan! Tätä on helppo tuunata tuhdimmaksikin, jos pelkkä kasvisruoka hirvittää.

    VastaaPoista
  3. Ompas kiva bongata uusia reseptejä! Täällä Idässä ei ole kauhean hyviä perunoita, joten mekin syödään paljon pastaa :) Sen kaveriksi on aina kiva saada uusia vinkkejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niin hyvää! Tätä on myös helppo tuunata lihaisemmaksikikn, jos tuhdimmasta tykkää.

      Poista
  4. Hyvältä näyttää, mutta itse en niinkään ole pastan ystävä. Tänään kyllä söin sellaista pastaa, joka oli hyvää. Meillä lapset tykkää pastasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa tätä rohkeasti! Jospa pitäisit tästäkin. ☺️

      Poista
  5. Omnomnom....näyttää todella herkulliselta! Olen armoton Italian ja italialaisen ruoan ystävä. Pastaa voisin syödä melkein joka päivä. Kivan erilainen resepti joten menee kokeiluun :)

    VastaaPoista
  6. Italialaisen keittiön herkut maistuvat. Tämä kuulostaa ja näyttää hyvältä! Tykkään tehdä isoja annoksia kerralla, joita voi sitten syödä monta päivää. Ja taitaa tässävain maku parantua.
    Kiitos kivasta ohjeesta ja mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. Näyttääpä herkulliselta! Meillä on viime aikoina innostuttu tuorepastoista :)

    VastaaPoista
  8. Kuulostaa aivan ihanalle ja onneksi tuli juuri syötyä, muuten olisi varmasti pitänyt lähteä kauppaan hakemaan näitä tarpeita - mutta ensi viikolla menee kokeiluun varmasti! Italialainen on aina takuu hyvää kun on hyvät ja tuoreet raaka-aineet.

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!