Nyhjää tyhjästä seilaatikko syntyi tuossa muuan viikko sitten hiihtolomalla, kun jääkaappi oli omasta mielestä ihan tyhjä. Pakkasessa lojui paketti seitä. Jääkaapista löytyi muutama perusaines: pottua, porkkanaa, kananmunaa ja maitoa. Siinä sitten mietin, että voisiko tästä tehdä munamaidon kanssa perunalaatikon. Kyllähän sitä pystyi!
Nyhjää tyhjästä seilaatikko
![]() |
Nyhjää tyhjästä seilaatikko |
400 g seitä
voita paistamiseen
2-3 porkkanaa
kalaliemikuutio
2-3 munaa
maitoa
sitruunamehua (tiiviste)
suolaa
pippuria
chilijauhetta
valkopippuria
oreganoa
tilliä
juustoraastetta tai korppujauhoa
Kuori ja viipaloi perunat ohuehkoiksi viipaleiksi. Porkkanat voi myös kuoria, jos niin tykkäät tehdä. Paloittele porkkanat sopiviksi paloiksi, jotta ne kypsyy paistettaessa.
Paista sei pannulla kypsäksi ja mausta makusi mukaan suolalla, pippurilla, chilijauheella ja sitruunamehulla. Valmista munamaito. Minä maustan munamaidon aina valkopippurilla, suolalla ja oreganolla. Joskus laitan mukaan myös jääkaapin jämiä (salsakastiketta tms.).
Lado perunaviipaleet, porkkanat ja sei kerroksittain uunivuokaan. Laitoin sopivasti väleihin myös tilliä ja perunoille suolaa. Kaada munamaito sekaan. Laita koko komeuden päälle makusi mukaisesti tai mitä kaapista löytyy, juustoraastetta tai korppujauhoa. Itse laitoin tähän ylijääneen juuston raasteena. Antoi mielestäni mukavammin mehevyyttä korppujauhon sijasta. Ruoka saa olla uunissa ainakin tunnin. Paistolämpötila kiertoilmauunissa oli 175 astetta.
![]() |
Nyhjää tyhjästä seilaatikko |
Sain hyvän linkkivinkin (kiitos Sanna!) Arki(paska)ruokaa Facebook-sivulla WWF:n Kalaoppaasta. Onko tämä sinulle jo tuttu? Sivustolta löytyy ohjeet vastuullisiin kalavalintoihin. Tähän täytyy itsekkin perehtyä tarkemminkin.
Nyhtää tyhjästä on ihan parasta, saa vaikka mitä herkkuja tällä tavoin.
VastaaPoistaSeitiä tulee pidettyä aika mauttomana tuotteena, mutta tämä on kyllä hyvä vinkki kuinka sitä voisi hyödyntää :)
VastaaPoistaNyhjää tyhjästä on todella kivaa ja joskus voi tulla yllättäviäkin makuyhdistelmiä!
VastaaPoistaJännä idea! Sei ei kuulu mun lemppari kalohin, mutta tällä tavalla se voisi hyvin toimiakin, kiitos taas kivasta vinkistä ruokapöytään :)
VastaaPoista