keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Aurinkoinen mureke jauhelihasta

Hei!

Olipas mukava yllätys eräänä päivänä, kun saavuin töistä kotiin, että mieheni oli tehnyt ruuan valmiiksi. Hän on ollut sairaana nyt aika paljon, ja oli sinä päivänä paremmassa kunnossa. Halusi sitten yllättää minut. <3 Näin ollen lihapullien sijaan meillä syötiin mureketta.

Mureke oli minulle henkilökohtaisesti suuri järkytys, vaikka ihana yllätys tämä arkiruuan teko olikin. Meillä minä hoidan yleensä tämän arki(paska)ruuan ja mies tekee viikonloppuisin ruokaa, kun nauttii siitä enemmän kuin minä.

Mureke tehtiin leipävuokaan ja se täytetettiin sulatejuustolla. Päälle tuli raakoja kananmunia (kyllä, mun lempparia, not!) ja juustoraastetta. En siis voi sietää itse kananmunia - keitetyt kananmunat, munakas, paistetut kananmunat, kananmunakastike - pahinta ikinä... Söin kuitenkin tätä kiltisti ja suljin silmät munakohtaa niellessäni.


https://arkipaskaruokaa.blogspot.fi/
Aurinkoinen mureke
Aurinkoinen mureke

700 g naudan jauhelihaa
mausteita maun mukaan (meillä chiliä, suolaa, mustaapippuria)
200 g tuorejuustoa (oman makusi mukaista)
4-5 kananmunaa
Pekonia (puolikas tai kokonainen paketti)
juustoraastetta


Sekoita jauheliha ja taikina hyvin ja tee niistä tiivis massa. Muotoile mureke suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan reunoja myöten. Jätä murekkeelle pitkittäin ontto kohta. Silppua pekonit ja laita ne makusi mukaan tuorejuuston alle tai päälle. Laita tuorejuustot murekkeen sisälle ja riko kananmunat tuorejuuston päälle niin, että keltuaiset pysyvät ehyinä. Laita munien koosta riippuen 4-5 "aurinkoa" murekkeen päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Tarjoile ruoka perunamuusin kera.

Tätä on helppo tuunata oman maun mukaisesti. Tuoreita herkkusieniä, ylijääneet vihannekset ja juurekset. Käytä mielikuvitusta!4 kommenttia:

 1. Mä en oo itse tehnyt koskaan mureketta! Pitäisiköhän korjata tämä erhe vihdoinkin - tämä teidän ohje kuullostaa ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta! :)
  (tiedän mihin jatkossa tulen jos kaipaan inspistä keittiöön :))

  VastaaPoista
 2. Lihamurekkeesta tulee lapsuus mieleen, sitä syötiin meillä usein. Pitääpä koittaaa tehdä itsekin.

  VastaaPoista
 3. Lihamureke on kyllä niin hyvää :)

  VastaaPoista
 4. Lihamurekkeesta tulee minullekin lapsuus mieleen. Sen kanssa tarjoiltiin aina perunamuusia ja hyvää oli. Lihamureke täytyy ottaa uudelleen listalle - kiitos kun muistutit tämän ruokalajin olemassaolosta :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!