maanantai 16. huhtikuuta 2018

Helppo sitruuna-inkiväärishotti torjumaan flunssaa!

Hei!

Meidän perheessä on sairastettu tälle keväälle tosi rankasti influenssan johdosta. Väkisinkin aloin pohtia, mitä sitä itse voi tehdä flunssan ehkäisemiseksi. Tein ensimmäisen satsin jo viime viikolla, mutta siinä kävi hiukan hullusti. Mies luuli, että kattila on liedellä likoamassa. Kaatoi jäähtyvän nesteen pois. Siinä vaiheessa, kun huomasi mujut pohjalla, hoksasi sen olevan jotain muuta. Lisäsi sitten sekaan hanasta vettä...

Eilen sitten tein uuden satsin paremmalla onnella. Toki myös mieen kanssa sovittiin, että ei enää kaataisi tuollaista epäilyttävän näköistä lientä pois. 😋 Alta löytyvää ohjetta on sitten helppo muokata oman maun mukaan maustamalla vaikkapa hunajalla, limellä, chilillä. Vaihtelua saat maustamalla tätä mieleiseksi.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.fi/
Kaverukset - inkivääri ja sitruuna
Netti on täynnä tämän terveyspommin ohjeita, mutta niiden äkäisyys hieman jännitti. En ole suuren suuri inkiväärin ystävä, mutta teessä se menee. Toisaalta. Kyllähän aina yhden pikkushotin vetäisee ykkösellä alas. Eikö? Parissa Facebookin ruokayhteisössä kyselin vähän kommentteja asioista, ja päädyin seuraavaan ohjeeseen.

Sitruuna-inkiväärishotti
5-8 cm inkivääriä
1 sitruuna
1,7 l vettä

Kuori inkivääri ja hienonna se pieneksi. Laita inkivääri kuumaa vettä kestävään vähintään kahden litran vetoiseen astiaan. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunan kuori astiaan. Halkaise sitruuna ja purista mehu inkiväärin ja kuoriraasteen joukkoon. Keitä vesi kiehuvaksi ja kaada se astiaan. Anna nesteen jäähtyä ja muhia muutaman tunnin. Lopuksi siivilöi "roskat" pois ja pullota. Itse laitoin siivilöidyn juoman Tupperwaren tiiviiseen mehukannuun.

Juomaa säilytetään viileässä. Sen sanotaan säilyvän noin viikon. Meillä meidän vanhempien on tarkoitus nauttia tätä terveyspommia. Kaksi litraa menee vallan mainiosti viikon aikana aamukahvin kaverina. Saa nähdä millaisia irvistyksiä tämä aiheuttaa ennen kuin tottuu! Ainakin tämän pitäisi olla melkoinen terveyspommi kaikkien tutkimusten mukaan.

Isoin työ tämän tekemisessä on odottaa sen jäähtymistä. Tänään sitten pääsin aamusta maistamaan tätä teveyspommia. Jooh. On äkäistä. Menee shottina. Kuitenkin taidan jatkossa maustaa nesteen myös hunajalla. 

7 kommenttia:

 1. Hauska ja hyödyllinen ohje! Flunssaa on pukannut täälläkin ja shotteja on juotu. Kuinkakohan paljon tätä voi vetää kerralla...

  VastaaPoista
 2. Itse en alkuvuodesta raskauden vuoksi inkivääriä uskaltanut käyttää, joten tein aamujuoman sitruunan ja hunajan yhdistelmästä - en tiedä oliko se ratkaiseva tekijä, mutta en ainakaan flunssaan sairastunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen itsekin joskus testaillut. Tämä vaikuttaa tehokkaamalta inkiväärin ’potkaisun’ takia. Kokeilehan, kun voit!

   Poista
 3. Hei kiitos vinkistä! Itse juon flunssaan vain hunaja-lime-kombolla varustetua lämmintä vettä, mutta tämä voisi olla tehokkaampi!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitään vaikutusta vielä vajaan viikon käytöllä en huomaa, mutta kospa vaikutusta olisi yleiskuntoon ja -jaksamiseen?

   Poista
 4. Täytyy ottaa testiin ensi kerralla kun ollaan kipeinä. Usein nämä luonnonmukaiset vaihtoehdot on jopa tehokkaampia kuin lääkkeet!

  VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!