torstai 5. huhtikuuta 2018

Mureat porsaankyljykset

Moikka!


Porsaankyljykset on arkiruokaa parhaimmillaan. Niistä meillä tykkää koko perhe. Herttakin haluaisi saada osansa aina. Niin innokkaasti se aina on mukana kokkailuissa.


Ostimme pääsiäisenä reissusta palattuamme porsaankyljyksiä alesta. 30 prosentin aletarra edullistuttaa aina mukavasti ruuan hintaa. Enää ei tarvinnut kuin miettiä minkälaista kyljystä niistä tekisi.


https://arkipaskaruokaa.blogspot.fi/
Porsaan kyljykset
Päätin tehdä maustekastikkeen soijasta, mustasta pippurista ja paprikajauheesta. Leikkasin kyljyksiin sinne luuttomalle sivulle muutamat viillot ohi valkoisen rasvan, jotta kyljykset eivät pääse paistettaessa "kipristymään". Tämän vinkin sain Jamie Oliverilta. :) Sen jälkeen hakkasin kyljyksiä kevyesti ja voitelin maustekastikkeen molemmin puolin. Tämän jälkeen paistoin kyljyksiin kauniin ruskean pinnan pannulla. Sitten kyljykset pääsivätkin jo uunivuokaan. Laitoin kyljysten kaveriksi porkkanoita viipaleina ja kaapin perukoilta löytyneen ison kevätsipulin. Lopuksi tämän komeuden päälle kaadoin lihalientä niin, että kyljykset, porkkanat ja sipulit peittyivät. Annoin kyljysten olla uunissa kiertoilmalla 175 asteessa 45 minuuttia. Näistä tuli ihanan mureita. Luu irtosi kyljyksistä lähes veitseä näyttämättä!

Mitä tarvitset?
4-8 porsaan kyljystä
6 rkl soijakastiketta
mustaa pippuria ja paprikajauhetta
1-2 lihaliemikuutiota > tee tästä lihaliemi. Käytin kiehuvaa vettä 8 dl.
3-6 porkkanaa
iso kevätsipuli tai 2 sipulia lohkoina

Tarjoile perunamuusin kanssa. Kyllä maistuu! Koko perhe näytti peukkua. Voidaan tehdä jatkossakin. Tämä on arki(paska)ruokaa parhaimmillaan.

8 kommenttia:

  1. Kuullostaa helpolta ja herkulliselta reseptiltä, pitää joskus testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä ruuassa ei todellakaan mennyt kauan. On vielä hyvän maun ja helppouden lisäksi vielä nopeahko ruoka.

      Poista
  2. Tää menee ehdottomasti testaukseen! :)

    VastaaPoista
  3. Olen syönyt porsaan kyljyksiä viimeksi lapsena😊 Pitääpä testata😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin löysin kyljykset uudelleen lasten tultua elämään. Muitin lapsuuden yhden lempiruuan. Pitihän sitä lapsillekin tarjota. 😊 Toivottavasti maistuu!

      Poista
  4. Tulee ihan äidin keitokset mieleen. Itse harvemmin teen kokolihasta mitään. Voisi kyllä laittaa mieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Retroahan tämä onkin! Suosittelen kokeilemaan.

      Poista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!