keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Tomaattikeitto - etätyöpäivän pikalounas

Hei!


Tänään oli siinä mielessä ihana päivä, että työkalenteri lupasi minulle etätyöpäivän. Etätyöpäivät ovat itsellä aina supertehokkaita. Saan tehtyä niin paljon enemmän asioita ilman häiriötekijöitä. Etätyön eduista voit lukea tästä.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.fi/
Tomaattikeitto parmesanilla
Jopa lapsetkin ovat oppineet siihen, että äitiä ei häiritä koulusta tultua. Poikani jopa totesi aamulla halatessamme, että tämä on paras päivä. Äiti on kotona, on riisipuuroa ruokana ja lyhyt koulupäivä. Helppo pitää lapsi tyytyväisenä. 💖 Mutta on se kyllä ihanaa, että tuollainen 13v teini arvostaa äidin kotona oloa. 💖
https://arkipaskaruokaa.blogspot.fi/
Tomaattikeitto - mukailtu Muttin ohjeesta
Ainoa miinuspuoli etätyössä on työpaikkaruokalan puute. Aiemmin vielä pystyin etäpäivänä syömään edelliseltä päivältä ylijäänyttä ruokaa, mutta lasten kasvettua ei enää jää ruokaa seuraavaan päivään. Tämän takia lähdinkin tovi sitten tutustumaan nopeiden lounasruokien maailmaan. Uudeksi suosikiksi valikoitui ensimmäisen kerran jälkeen tomaattikeitto. Tämä valmistuu kotona parissa minuutissa, ja pitää nälän pois. Tänään oli vielä huippua, kun sain mieheni lounasseuraksi. 💖 Resepti on tällä kertaa mukailtu Muttin ohjeesta.


Tomaattikeitto
2 prk Mutti tomaattimurska
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria
suolaa
ripaus sokeria
(ripaus chiliä)


Keitä keitto kiehuvaksi. Lisää mausteet makusi mukaan. Jos keitto on koostumukselta mielestäsi liian paksua, voit lisätä sekaan vettä. Tarjoilen itse keiton vaihdellen aina parmesanjuuston tai raejuuston kera. Lisänä on yleensä myös krutonkeja ja joku hyvä leipä. Nyt ostin tuoretta Ciabattaa kaupan paistopisteeltä.


Tämä keitto maistuu niin taivaalliselle ihan muutamna minuuttin lämmittämisellä, kuin pidemmänkin hauduttamisen kera.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.fi/
Ciabatta
P.s. Tänään meillä on päivälliseksi riisipuuroa. Sitä mistä poikani iloitsi aamulla. Se on myös etätyöpäivän etuja. Voi laittaa pitkän haudutusajan vaativan puuron valmistumaan itsekseen.

11 kommenttia:

  1. Itse teen melkolailla samalla ohjeella nopean tomaattikeiton, jonka nautin fetan kera :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fetaa olen usein miettinyt lisäksi, mutta AINA päädyn raejuustoon tai parmesaaniin. Ehkä siksi, kun niitä on jääkaapissa lähes aina. Pitää kokeilla joku kerta.

      Poista
  2. Tomaattikeittoa en ole koskaan tehnyt, mutta riisipuuroa meillä tehdään usein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Minulla oli aiemmin tomaattikeitosta mielikuva vedellä laimennettuna ketsuppina. :D

      Poista
  3. Aikalailla samalla pohjalla keitän itsekin tomaattikeiton. Lisään joukkoon välillä mozzarellaa, tuorejuustoa tai kookoskermaa, jotta saan keitosta vähän täyttävämmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookoskerma on minulle ihan uusi tuttavuus. Pitääpä testata joskus.

      Poista
  4. Hmmmm nää tomaattikeitot on hauskoja, sillä reseptejä niihin on lähes yhtä paljon kuin tekijöitäkin! Itse suosin tomaattikeittoja joissa on kermaa tai juustoa, mikä tekee mausta lempeämmän :P

    VastaaPoista
  5. Tomaattikeitto on yksi meidän arkiruokia :)

    VastaaPoista
  6. Pitäisi itsekin tutustua helppojen ja nopeiden lounasruokien maailmaan. Minä jätän syömättä, jos ruokaa ei ole, eikä se varmastikaan ole kovin hyvä asia.

    VastaaPoista
  7. Nopeat lounaat on tässä koti-isän arjessa kovaa valuuttaa, me kun ei malteta juuri koskaan tulla ajoissa sisälle kokkaamaan.
    Pitää kokeilla tätä, kun näillä kuumilla keleillä keitot on oiva vaihtoehto.

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!