keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Tuunattu Pasta Bolognese vuohenjuustolla

Moikka!


Facebookissa löytyvässä ryhmässä napa tötterölle - helppoa arkiruokaa :) oli kerran tuunattu pasta bolognesea vuohenjuustolla. Jo ohjetta lukiessa vesi herahti kielelle. Tätä piti päästä testaamaan!!!


Ostin tätä varten vuohenjuustolevitettä. Se oli itselle ihan uusi tuttavuus. Levitemuodossa oleva vuohenjuusto suli kastikkeen joukkoon mukavasti ja oli ihanan pehmeän makuista. Tässä meinasi käydä jo heti kättelyssä ohraisesti, kun poikani nappasi levitteen jo koulusta tultuaan ja käytti sitä välipalaleiville. Tuumasi vain suu täynnä vuohenjuustoa: "Tää on hyvää." Aiemmin ei ollut vuohenjuusto maistunut. Onneksi sitä riitti vielä hyvin tähän ruokaankin.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.fi/
Pasta Bolognese vuohenjuustolla
Mitä tarvitset:
400 g jauhelihaa
prk ruskeita papuja
punaisia linssejä (ehkä n. 1,5 dl)
2 prk Mutti-tomaattimurskaa (chili ja valkosipuli)
vuohenjuustolevite
sipuli
mustaapippuria
muita mausteita maun mukaan
oliiviöljyä paistamiseen


Kuori sipuli ja kuullota se öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista se. Valuta pavuista neste pois. Lisää pavut ja linssit jauhelihan sekaan. Mausta oman maun mukaan. Itse lisäsin mustanpippurin lisäksi hieman grillimaustetta. Nuo maustetut tomaattimurskat tuovat jo itsessään makua ruokaan. Lisää sekaan tomaattimurskat ja vuohenjuusto. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Jos sinulla on aikaa, anna hautua enemmän. Siitä tulee entistä maukkaampaa pitempään "ässehtimällä" kuten mummuni tapasi sanoa.

Tarjoile bolognese pastan kanssa. Itse keitin tätä varten tagliatellea ja sekoitin sen al dentenä (= hiukan raakana, säilytetään "purutuntuma") kastikkeen sekaan.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.fi/
Pasta Bolognese hautuu
Raadin arviot:
Tytön mielestä kamalaa.
Pojan mielestä menetti.
Vanhempien mielestä aivan loistavaa.

Lopputulemana voisin todeta, että arki(paska)ruokaa tuli taas tehtyä. 😊 Samalla linjalla jatketaan! Seuraavalla kerralla ajattelin vain tuunata tätä vielä hiukan enemmän. Teen tästä vuohenjuustobolognesen eli jätän jauhelihan kokonaan pois. Maiskis!


Miten sinä tuunaat Bolognesen?



6 kommenttia:

  1. Ihanat kriitikot sinulla siellä kotona��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö? 😂 Välillä meinaa mennä jopa hermot, kun mikään ei kelpaa. Varsinkin tuo tyttö osaa sen.

      Poista
  2. Meillä mies kokkailee pastaruokia. Tekee ihan valtavan hyviä juttuja. On asunut Italiassa niin saa tehdä ja touhuta silloin itse keittiössä kun meillä on pastaruokapäivä :)

    VastaaPoista
  3. Bolognese on herkkua! Meillä se tehdään melkeipä aina ihan samalla reseptillä ja pastan kanssa pitää olla paljon parmesania.

    VastaaPoista
  4. Itse en ole kyllä vuohenjuuston ystävä, joten jää testaamatta. Pidättäydyn ennemmin siinä perinteisessä versiossa :D

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
  5. Vuohenjuustosta en välitä, mutta muuten voisin tästä tuunata oman version :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!