lauantai 28. huhtikuuta 2018

Uusi tapa tehdä kiusaus - broilerista pannukiusaus

Kiusaus pannulla? Ennenkuulumatonta! Ainakin minulle.


Näin pannukiusaus broilerista ohjeen ensimmäisen kerran Yhteishyvän Facebook-sivulla. Se herätti heti nopeudellaan mielenkiintoni. Tykkään kiusauksista niiden helppouden ja muunneltavuuden takia. Siksi ne ovatkin arkiruokaa parhaimmillaan. Hiukan epäilinkin. Miten ihmeessä kiusaus voi valmistua pannulla puolessa tunnissa, jos se vaatii uunissa tunnin kypsymisajan? Ei muuta kuin testaamaan.


Mitä tarvitset:
400 g broilerin maustamatonta filettä (suikaleetkin käy)
1 pussi peruna-sipulisekoitusta pakasteesta
1 pussi (250 g) kasvissuikaleita pakasteesta
suolaa, chilijauhetta
2,5 dl:n maustettua ruokakermaa oman maun mukaan


Pilko broilerifileet sopiviksi paloiksi. Paista ne kasarissa kypsäksi. Mausta haluamillasi mausteilla. Käytin itse vain chilijauhetta, koska maustettu kerma oli pippurista. Laita peruna-sipulisekoitus ja kasvissuikaleet kanapalojen sekaan pannulle. Mausta suolalla. Sekoita kerma ja muut ainekset huolella. Laita liesi keskilämmölle. Pannulle kansi päälle. Paista tätä seosta välillä sekoitellen 15 minuutin ajan. Pienennä lämpöä ja anna kypsyä vielä 15-20 minuutin ajan. Käy sekoittamassa välillä.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.fi/
Pannukiusaus broilerista
Alkuperäisessä ohjeessa lieden lämpöä käskettiin pitää keskilämmöllä koko ajan. Suosittelen laskemaan lämpöä loppuajaksi vielä pienemmälle, kuten aiemmin jo tuossa kirjoitin. Keskilämmöllä pitämällä perunat ja ruuan koostumus muuttui epämääräiseksi "mössöksi, puuromaiseksi. Ei se makuun vaikuttanut, mutta ei se kovin kaunista ollut. Jatkossa laitan myös muuta kermaa kuin pippuriruokakerman. Teki ruuasta liian pippurisen. Ehkä juustoinen toimisi paremmin? Kuitenkin epäilykseni ruuan kypsymisestä pannulla haihtui. Siitä tuli kypsää!


Kävin sitten surffailemassa vielä googlen ihmeellisessä maailmassa. Sieltähän löytyi vaikka millaisia variaatioita tästä pannukiusauksesta. Ihmettelen miten en ole tähän törmännyt aiemmin. Meidän perheen kiusaukset taitaa jatkossa valmistua aina pannulla.


Perheen arviot ruuasta:
Mies: ihan ok (ei ole kiusausfani)
Minä: liian puuroinen peruna
poika: ok
tyttö: pahaa taas
Yritä tässä sitten. :D

8 kommenttia:

 1. Hauska idea :) Pitää kokeilla joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kokeilen seuraavan kerran itse pilkotuista perunoista. Jospa ei tulisi niin muusimaista. :)

   Poista
 2. Enpä ole pannukiusaukseen itsekään aiemmin törmännyt, pitää joskus testata :)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen resepti, tätä täytyy kokeilla!

  VastaaPoista
 4. Hyvä idea, vähän erilainen arkiruoka :)

  VastaaPoista
 5. Hei! Toivoisin että jokaisen postauksen lopussa olisi tuollainen "perheen arvio"- osio. Voisiko tämä olla eräänlainen pohja postauksille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteestasi! Ihan näissä ensimmäsisissä tuota perheen palautetta ei taida ollakkaan. Lisään jatkossa kaikkiin. 😍🙏

   Poista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!