Esimerkiksi tortillat, makaronivelli ja munakkaat on helppoja ilta- ja miksei välipalojakin, kun lapset osaavat tehdä ne itse. Kaiken huipuksi ne on nopeita tehdä ja niitä nuo meidän ipanat syö. Munakkaaseen on aina helppo tyhjentää jääkaapin jämiä.
Perinteisiä iltapaloja:
- karjalanpiirakat
- lämpimät voileivät
- mannapuuro
- makaroonivelli
- pitsa
- munakas
- pannukakku
- tortillat
Munakas pojan tekemänä - täyte sitä sun tätä
Maailman paras pannukakku
Köyhän miehen lämpimät voileivät -
täytteenä mitä kaapista löyty
- mustikkakiisseli
- lappapuuro puolukasta tai viinimarjoista
- smoothiet
- jugurtit ja viilit
- leipä
- tortillat
![]() |
Tortillat välipalana |
5-6 dl mustikoita
8 dl vettä
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeri
Suuruste
4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
Laita (jäiset) mustikat ja vesi kattilaan. Kiehauta ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää sokerit joukkoon.
Sekoita perunajauhot huolellisesti kylmään veteen. Nosta kiisseli pois liedeltä. Kaada hiljalleen suuruste kiisselipohjaan koko ajan hämmentäen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiehahtaa. Kaada tarjoiluastiaan. Ripottele sokeria pinnalle.
![]() |
Mustikkakiisseli |
Välipaloissa pitäisi ehdottomasti tsempata, koska aika usein itse tulee siihen leipään tartuttua..
VastaaPoistaMeillä syödään niin myöhään ja pitkään päivällinen, että ei yleensä kukaan jaksa syödä iltapalaa enää.
VastaaPoistaVälipalalla on tarjolla hedelmiä, leipää, riisipiirakoita, smoothieta, mysliä, banaanilettuja, jogurttia ja viiliä. Ei tietty kaikkea joka päivä. Kiisseleitä teen muutaman kerran kuussa. Olen perhepäivähoitaja ja vanhemmat arvostavat sokerittomuutta/vähäistä sokerinkäyttöä. Riisipuuroa keittelen välipalaksi silloin tällöin ympäri vuoden. Iltapala meillä on samantyyppinen kuin välipala.
VastaaPoistaItse syön paljon hedelmiä välipaloina ja varsinkin töissä minulla on aina hedelmiä mukana.
VastaaPoista