torstai 31. toukokuuta 2018

Itse tehty riisifrutti on maistuva ja edullinen välipala

Meillä lapset tykkäävät riisifrutista välipalana. Se vaan on todella sokerinen herkku, ja kyllähän sille tulee myös hintaa yksittäin ostettuna. Meillä lapset saavat muutenkin näitä valmisjugurtteja (lähinnä viilejä) kaksi per pää viikottain.

Ollaan oltu aina aika tarkkoja siitä mitä suuhunsa laittavat. Lisättyä sokeria on niin paljon joka paikassa. Lähdin siksi etsimään riisifrutin ohjetta netin syövereistä. Löysinkin muutaman ohjeen, ja päädyin testaamaan Kinuskikissan ohjetta mukaellen sitä omanlaisekseni. Tein sen perusmaitoon mantelimaidon sijasta.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Riisifrutti maistuu välipalana

Riisifrutti á la Katta
0,6 litraa kevytmaitoa (+lisäksi vettä)
1 dl puuroriisiä suolaa
2 dl kuohukermaa hunajaa
1 tl vaniljasokeria

Laita teflonkattilaan maito ja kuumenna se. Lisää puuroriisi hyvin sekoittaen. Hauduta puuro kypsäksi. Käy sekoittelemassa välillä. Minä jouduin lisäämään hieman vettä vielä haudutusajan lopulla, että sen sai kypsäksi. Mausta ripauksella suolaa. Aikaa kypsyttämiseen meni n. 45 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

Vatkaa kuohukerma vahvaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Lisää kermavaahto hyvin jäähdytettyyn puuroon hunajan kanssa. Laitoin itse hunajaa noin 2 ruokalusikallista. Sitä olisi voinut laittaa hieman lisääkin. Sekoita puuro ja vaahto huolellisesti.

Mustikkasose:
2 dl (pakkas)mustikoita
1 tl vaniljasokeria

Soseuta mustikat ja sokeri sauvasekoittimella.

Tarjoilu:
Laita riisifruttia jälkiruokakulhoon. Lisää päälle mustikkasosetta. Nauti kylmänä.

Tästä tuli superhyvää. Kovin homma tämän tekemisessä oli tuo puuron keittäminen. Pieni määrä palaa helposti pohjaan. Tästä välipalasta tuleekin riisipuuropäivien välipala. Teen yleensä pari kertaa kuukaudessa riisipuuroa päivälliseksi. Otan sitten syrjään puuroa tätä herkkua varten. Näin ei tarvitse keitellä erikseen puuroa. Kannattaa myös muistaa kunnon vispaaminen kermalle. Tee siitä jämäkkä vaahto.

Perheen arviot:
äiti: tosi hyvää!
lapset: saa tehdä toistekin!

4 kommenttia:

 1. En oo koskaan ees tullu ajatelleeks ite tehdä riisifruttia mutta voisin ehdottomasti kokeilla tehdä!

  VastaaPoista
 2. Aikanaan kun minun pojat oli pieniä niin nämä valmis versiot olivat heidän herkkuja.Tein yleensä aina kaiken alysal lähtien mutta poikien toivomuksena oli riisi frutit saatava kaupasta ��

  VastaaPoista
 3. Itsekin olen alkanut hieman vältellä maustettuja jogurtteja ym. ihan itseni kannalta, noissa valmistuotteissa on tosiaan valitettavan paljon piilossa sitä sokeria :/

  VastaaPoista
 4. Itse vältän pääosin maustettuja jogortteja ym. Niissä on kauheesti sokeria ja lisäaineita. Vanukkaita syön joskus. Ohjeesi vaikuttaa herkulliselta! 👍

  VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!