perjantai 11. toukokuuta 2018

Kana-pekonipastaa kehittelemässä

Kana-pekonipasta oli taas Katan kokeilevan keittiön keitoksia. Tästä tuli kyllä hyvää! Lueskelin ruokablogeja ja parissa lehdessä myös kokkailtiin kana-pekonipastoja. Siitä syntyi inspiraatio tehdä kana-pekonipasta ihan itse reseptistä lähtien.


Ostin maustamattomia kanafileitä. Meillä ei käytetä kaupan valmismarinadilihoja missään muodossa. Tämä on saanut alkunsa miehen kammosta lisäaineita kohtaan. Se on myös tarttunut minuun ja nykyään valmismarinadit jo vähän öllöttää. Pyrin myös ostamaan aina myös kaiken fileinä tai isompina lihaköntteinä, ja pilkon lihat ja kanat itse, kuten kalat. Siinäkin olen epämukavuusalueella, kun mä en tykkää koskea niihin. (Yök!) Fiilistelin sitten, että tällaiseen kana-pekonipastaan voisi kuulua myös nimessä mainittujen ainesten lisäksi, yllätys yllätys, chiliä. Siksipä nappasin mukaani myös Creme Bonjour Cuisine Chili & Paprika ranskankerman.


Mitä tarvitset:
350 g kanafilettä
1 prk Creme Bonjour Cuisine Chili & Paprikaa
1 pkt pekonia
1 dl punaisia linssejä
keltainen paprika
suolaa, mustaa pippuria, chilijauhetta
oliiviöljyä
(vettä)


Pilko kanafileet rouheiksi paloiksi. Puhdista ja pilko paprikakin. Ei miksikään pieniksi paloiksi, saa olla kokoa. Laita pannu kuumenemaan ja lisää siihen sopiva määrä öljyä paistamista varten. Paista kanapalat kypsäksi. Lisää niihin suolaa ja mustaa pippuria myllystä. Jos haluat, ripauta mukaan myös chilijauhetta. Lisää linssit ja paprika joukkoon. Anna niiden paistua ihan hetken verran. Leikkaa paketillinen pekonia saksilla noin sentin mittaisiksi paloiksi. Hauduttele hetki. Lisää Creme Bonjour joukkoon. Jos ruoka tuntuu liian paksulta, lisää joukkoon hieman vettä. Keitä kaveriksi spagettia tai Tagliatellea. Toki tavallinen sarvimakaronikin kelpaa. Sekoita pastakastike ja pastat sekaisin. Nauti!


Tein itse kana-pekonipastan lisäksi spagetin. Voisin väittää, että siitä olisi tullut Tagliatellen kanssa parempaa. Kastike olisi tarttunut leveämpään nauhapastaan paremmin. Siinä on vaan joku juttu, että se maistuu silloin paremmalle. Olisiko jotain henkimaailman juttuja?
https://arkipaskaruokaa.blogspot.fi/
Kana-pekonipasta
Pakko tunnustaa yksi juttu. Kuva mikä tuossa ylhäällä on, on jo seuraavasta testauksesta. Siitä unohtui keltainen paprika pois! Lisäksi siihen löytyi sitä tagliatellea. Täytyy myöntää, että toimii tagliatellen kanssa paremmin. Paprikan puuttuminen ei kauhea miinus ollut. Toki tuli syötyä sitten kasviksia vähän vähemmän juuri sillä ruualla. Toki se paprika hävisi muulla tavalla. :)


Jos tätä alkaisi vieläkin hifistellä, lisäisin tähän mukaan kolmannelle kerralle aurajuustoa ja/tai tuoreita herkkusieniä. Voisi tulla vieläkin parempaa. Voisi toimia tosi hyvin myös kanattomana auran ja herkkusienten kanssa. Ehkäpä se olisi seuraava lihaton ruoka -testaus?


Perheen arvio:
Tyttö: ihan ok
Poika ja mies: hyvää
Minä: hyvää, mutta jotenkin tätä pitää vielä tuunata

8 kommenttia:

  1. Tätä voisi hieman tuunattuna kokeilla - miehen vatsa ei oikein paprikaa nimittäin kestä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ruoka on juuri niin tuunattavissa kuin itse vain haluaa. Melkeinpä paranee eri raaka-aineita kaapin pohjalta heitellessä sekaan. Kaikki jämät mukaan. :)

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä. Meillä käytetään pekonin tilalla kalkkuna- tai broilerpekonia. Ne ovat hyviä vaihtoehtoja.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kivasta pastaruokaohjeesta. Ne ovat aina tarpeen. Spagetin taidan ostaa kaupasta.
    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Ihanalta kuulostava resepti! Olen suuri pastan ystävä ja pekonin ystävä. Kanaa on tälläkin hetkellä jääkaapissa koska myös sen suurkuluttaja :) Kiitos sinulle reseptistä, joka menee ehdottomasti kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että voin olla avuksi. :) Kerro mitä tykkäsit?

      Poista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!