Parsakaali on hyvä
kasvikunnan proteiininlähde.
|
Jatkossa aion tehdä kuukausittain yhden kausivihanneksiin liittyvän ruuan ja jakaa kokemukset kanssanne. Parsakaalta keitettäessä kannattaa muistaa kohtuus. Meistä jokainen on varmasti syönyt liian pitkään keitettyä tai höyrytettyä parsakaalta. Se on KAMALAA! Parsakaaleen pitää jäädä kevyt purutuntuma. Sitten se maistuu.
Parsakaali valikoitui edullisen hinnan ja maistuvuuden johdosta ruuan raaka-aineeksi. Tämä ruoka maksoi noin 4 euroa. Ei paha! Valintaan vaikutti myös se, että se on erinomainen proteiininlähde. Satokausikalenteri toteaa parsakaalesta seuraavaa:
"Parsakaali sisältää runsaasti antioksidantteja, kivennäisaineita ja vitamiineja. Oikein valmistettuna se on yksi terveellisimpiä tunnettuja kasviksia. Se sisältää kaksi kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini. Se on myös hyvä kasvikunnan proteiininlähde. Sadasta kilokalorista parsakaalia saadaan yli 13 grammaa proteiinia!"
Löysin muutamia kivoja parsakaalesta tehtyjä ohjeita. Niitä mukaellen syntyi seuraava resepti - Parsakaali-juustopihvi. Ole hyvä.
Parsakaali-juusto pihvi (8 kpl)
600 g parsakaalta
1 pss emmental-juutoraastetta
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoa
chili-jauhetta
suolaa
Leikkaa parsakaalen kukinnot irti varresta. Keitä kukintoja 5-7 minuuttia. Lisää keitinveteen ripaus suolaa. Hienonna keitetyt kukinnot pieneksi "muruksi". Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää munien sekaan korppujauhot, juustoraaste ja parsakaalimurut. Lisää chilijauhetta makusi mukaan. Sekoita massa huolellisesti tasaiseksi. Muotoile massasta pihvejä. Paista pihvejä 15-20 minuuttia 200 asteessa. Tarjoile riisin ja/tai salaatin kera. Tähän sopii lisäksi hyvin turkkilaisesta jugurtista tai kermaviilistä tehty kastike.
Vihreää kultaa - parsakaali |
Parsakaali-juustopihvit valmiina |
Parsakaali-juustopihveistä hampurilaista |
Parsakaali on meidän perheen suosikki, joten on kiva löytää uusia tapoja valmistaa sitä :)
VastaaPoistaKuullostaapa hyvältä, pitää joskus yrittää muistaa testata :)
VastaaPoistaKivoja vinkkejä! Rakastan parsakaalia ja uskon, että mieheni kaipaisi jo vähän vaihtelua perinteiseen voissa paistetun parsakaalin sijaan :)
VastaaPoistaKuulostaapa jännältä! Meillä ei parsakaalia juurikaan syödä, mutta tämä voisi mennä kokeiluun, kuulostaa aika hyvältä :)
VastaaPoista