keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Pakkasen tyhjennystä - Katan jauhemaksapihvit ja pinaattimuusi

Meillä tyhjennetään nyt pakkasta. Pakkaseen ja kaappeihin tulee aina huomaamatta kerrytettyä puskuria pahan päivän varalle. :) Hyödynnän paljon alelihoja ruuanvalmistuksessa. Nyt oli vuorossa jauhemaksapihvit. Joku saattaa muistaa aiemmasta postauksesta minun rakastavan maksaa. :) Viimeksi tein naudan jauhemaksasta jauhemaksakastiketta. Ohjeen löydät täältä. Sekin oli ensimmäinen kerta minulle, kuten myös nämä jauhemaksapihvitkin. Olen nyt miettinyt itsekseen, että miksihän en ole aiemmin tehnyt näitä perinteisiä ruokia.

Halusin perhettä miellyttääkseni pehmentää maksan makua jollain tavalla. Päätin käyttää siihen porkkanaa. Raasteporkkana toimi todella hyvi jauhemaksan seassa! Samalla saat nautittua huomaamattasi osan päivän vihanneksista.

https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Katan jauhemaksapihvit ja pinaattimuusi
Katan jauhemaksapihvit ja pinaattimuusi

Jauhemaksapihvit
400 g naudan jauhemaksaa
3 isoa porkkanaa
1-2 sipulia koon mukaan
1 muna
2 rkl korppujauhoja
1 tl valkopippuria
1 tl meiramia
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl soijakastiketta
paistamiseen juoksevaa margariinia tai voita yms.
2 rkl voita

Pinaattimuusi
8 perunaa
(kevyt)maitoa
voita
suolaa
100 g pinaattia pakkasesta

Kuori sipulit ja porkkanat. Tee sipulista pientä hakkelusta. Raasta porkkanat. Kuullota sipulit pienessä määrässä voita. Sekoita kulhossa jauhemaksa, porkkanaraaste ja mausteet sekaisin. Lisää kuullotettu sipuli joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää massaan muna ja korppujauhot. Sekoita. Lorauta vielä soijakastiketta. Sekoittele hyvin. Anna massan asettua noin 10 minuuttia.

Massan asettuessa voit kuoria perunat ja pilkkoa ne pieniksi kuutioiksi muusia varten. Peitä perunakuutiot vedellä. Itse keitän veden aina vedenkeittimellä kiehuvaksi. Nopeuttaa muusin valmistumista. Lisää keitinveteen suolaa makusi mukaan.

Perunoiden kiehuessa voit alkaa paistaa pihvejä. Tein itse pihvit ohukaispannulla. Laitoin yhteen paistotilaan kauhallisen massaa. Paistoaika on aika lyhyt. Niitä paistetaan noin minuutti yhdeltä puolelta.
Sulata pinaattikuutiot. Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois. Lisää haluamasi määrä voita ja sulatetut pinaatit. Minä laitan aika reilusti voita, noin 100 grammaa. Tulee hyvää muusia. :) Muussaa perunat, voi ja pinaatit. Lisää sopiva määrä maitoa. Tarkista vielä suolan maku. Lisää tarvittaessa.

Näin! Herkullinen ruoka on valmis. Tarjoile puolukkahillon, punajuurten tai salaatin kanssa tai nauti vaikka sellaisenaan. Meillä oli puolukkahillo loppu, joten jokainen poimi siihen haluamanlaistaan lisuketta.

Perheen arviot:
Minä: ihanaa! Pinaattimuusi toimii tosi hyvin maksapihvien kanssa.
Tyttö: ihan hyvää. "Äiti!!! Mää en ehdi syödä ennen treenejä!!!" Ts. tosi pahaa.
Poika: "Luulin, että en tykkää näistä. Nämä on tosi hyviä. Saanko lisää?"
Mies: Parempaakin on ollut tarjolla...

4 kommenttia:

  1. Jauhemaksapihveistä tulee mieleen kouluajat, jolloin ne oli kaikkea muuta kuin herkkua :D

    VastaaPoista
  2. Hyvä idea lisätä pinaattia muussiin, tätä täytyy kokeilla itsekin. Maksapihvit puolukkahillolla ovat minun suurta, joskin harvinaista, herkkua!

    VastaaPoista
  3. Aaaa! Pinaattimuussi! Täytyypä kokeilla. Ei ole tullut itsellä mieleen :)
    En ole kovinkaan kummoinen lihansyöjä, mutta jauhemaksapihveistä tykkään. Mulle ne on pakkaspäivän mahdollinen perinneruoka.

    VastaaPoista
  4. Pinaattimuusi voisi olla aika herkullinen kasvimaitoversiolla :)

    Mira | http://fashionpoetry.eu

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!