Pakkasen tyhjennys jatkuu. Tässä oli hetken aikaa hiljaisempaa, kun allekirjoittanut paahtoi töitä hiki hatussa ja kaipasi kipeästi lomaa. Nyt on ensimmäiset päivät lomasta vietelty, ja paluu selväjärkisten joukkoon alkaa olla käsillä. :)
Pakkasesta ja kaappien perukoilta koottiin tämäkin ruoka. Olin jossain vaiheessa talvea heittänyt ylikypsää kinkkua palan pakkaseen, kun en ehtinyt haudutella hernekeittoa. Otin sen nyt uuteen käyttöön. Syntyi tomaattinen kinkkupasta. Tämä ruoka syntyy helposti vaikkapa kinkkusuikaleistakin, jos haluat nopeuttaa ruuanlaittoa entisestään. Tuoreet vihannekset voit myös korvata pakastealtaan vihreällä kullalla.
![]() |
Tomaattinen kinkkupasta |
Tomaattinen kinkkupasta
n. 400 g ylikypsä kinkkupala
5 minipaprikaa tai muuta haluamaasi vihannesta, esim. kesäkurpitsa, tomaatit, porkkana
1 prk tomaattimurskaa
pari rkl Maizenaa
mustaapippuria
valkosipulijauhetta tai oikeaa valkosipulia
ruohosipulia
oliiviöljyä
Tagliatelle-nauhapastaa
(parmesaania)
Kuutioi kinkku pieniksi paloiksi. Huuhtele paprikat, poista siemenkodat ja pilko rouheiksi paloiksi. Ruskista kinkku oliiviöljyssä. Lisää paprikat ja mausta. Kaada tomaattimurskat sekaan. Lisää tomaattimurskapurkkiin pari ruokalusikallista Maizenaa ja kylmää vettä. Sekoita hyvin. Kaada varovaisesti kastikkeen sekaan. Sekoita. Maista. Jos kaipaa makua lisää, lisää haluamiasi mausteita. Anna hautua pastan keittämisen ajan. Lisää ruohosipulia mukaan, jos sinulta löytyy sitä. Keitä pasta al denteksi eli hiukan "raa'aksi". Al dente pastassa suutuntuma pureskeltaessa on hiukan napakampi, eikä pasta ole ihan pehmeää. Sekoita nauhapastat ja kastike. Lisää halutessasi parmesaania. Tarjoile ja nauti!
Perheen arviot:
äiti: maistuu hyvälle, yllättävänkin :)
The Chef: tosi hyvää
poika: hyvää
tyttö: ihan ok ("En kerkee treeneihiiiin!!!" Lue: tosi pahaa)
Näyttää hyvältä, kun vaihdan paprikat muuhun niin mieskin voisi intoutua syömään :)
VastaaPoistaVaikuttaa hyvältä perusreseptiltä, joka täytyy tallentaa myöhempäää käyttöä varten :)
VastaaPoistaLapsille varmasti maistuisi. Itse en ole niinkään pastan ystävä, mutta kyllä sitä joskus aina syön! :)
VastaaPoistaTäytysi itsekin harrastaa tuota pakkasen tyhjentämistä useammin, sinne kun unohtuu vaikka mitä :)
VastaaPoistaSe kyllä kannattaa. Meillä näkyi heti ruokalaskussakin, kun viikon harrastimme sitä. Vaikka ruoka ei välttämättä koko ajan gourmettasoista ollutkaan, hyvää tuli. Oli makkaraperunoita jämänpussien pohjalta yms. Kuivakaapin kätköistä syntyi linssikastiketta. Vähän vaan mielikuvitusta kehiin!
PoistaMä oon sitä mieltä että jos on tomaattia purkissa niin silloin kastiketta pitää ainakin tunti hellalla muhentaa että tomaattikastike kypsyy hyvin ja siitä tulee pehmeää!
VastaaPoistaTuo on aivan totta. Pitkä haudutusaika ja jopa seuraavana päivänä lämmittäminen parantaa makua. Aina ei arkiruokaan ole vaan käytettävissä niin paljon aikaa. Onneksi tämä toimii lyhyemmälläkin valmistusajalla. ☺️
PoistaPakkasesta löytyy meikältäkin tällä hetkellä tyhjennettävää, etenkin marjojen ja pasteijoiden muodossa!
VastaaPoistahanna
www.hannamariav.com
Pastaruoat on kyllä nam! Kinkkupastaa en oo itse tehnytkään, ehkä senkin vuoro vielä tulee.
VastaaPoistaOikein hyvän näköinen resepti kyllä. Pakkasen säännöllinen tyhjentely on aina kyllä järkevää :)
VastaaPoistaPakkanen on joskus sellainen "aarrearkku" kun sinne vaan muistaa katsoa ja etsiä niitä "aarteita". Kiva resepti, jota voisin hyvin kokeilla kun näistä juhannusherkuista ensin selviän :D
VastaaPoistaNam miten hyvältä näyttää, kaikki pastat on aina herkkua! :)
VastaaPoista