tiistai 10. heinäkuuta 2018

Koivuhalko lemon curd täytteellä ja salmiakkiraidalla

Otetaan vielä throw back juhannukseen. Jälkiruuaksi siskoni oli löytänyt Dansukkerin nettisivuilta koivuhalon. Halko vaikutti tosi simppeliltä ja kivalta juhlapöytään. Tänä juhannuksena tyttöni oli vastuussa jälkiruuasta. Tällä kertaa tämä esiteini jopa suostui mukisematta tekmeään mitä pyydettiin. :) Johtui varmaan, kun lempinukkutäti pyysi.

Näin ollen esittelen blogissa ensimmäistä kertaa tyttöni, 11v, leipomuksia. Hän on innokas kotileipuri, jota pitää välillä aina "toppuutella", että kotona ei olisi joka päivä muffineita ja muita herkkuja. Sämpylöitä on saanut luvan leipoa vaikka joka päivä. Tulevaisuudessa ehkä näitä hänen tekemisiään on täällä enemmänkin. Koivuhalko oli tytön mielestä suht' helppo tehdä. Ohjetta voi suositella hänen mukaan jopa lähes aloittelijaleipojalle.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Koivuhalot lemon curd täytteellä ja salmiakkiraidalla
Koivuhalkohan on peruskääretorttu ihanalla sitruunatäytteellä ja valkosuklaisella kuorrutuksella. Jos muunlaiset täytevaihtoehdot kiinnostaa, löydät niitä Dansukkerin sivuilta. Hiukan muokkasimme reseptiä, kun emme halunneet alkaa erikseen hankkimaan salmiakkijauhetta koivunrungon raitoja varten. Täytteessä on myös hieman enemmän tuorejuustoa ja lemon curdia.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/

Koivuhalko:

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl hienoa sokeria
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota sokeri ja kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat ainekset vaahtoon ja kääntene taikina sekaisin. Laita leivinpaperi reunallisella uunipellille, ja levitä taikina pellille. Paista  225 asteessa (kiertoilma 200) noin 7 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja poista varovaisesti leivinpaperi pohjasta. Voit kostuttaa kylmällä vedellä leivinpaperia. Se auttaa irrottamaan paperin. Anna pohjan jäähtyä.

Täyte:
300 g tuorejuustoa (Philadelphia on paras)
½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl lemon curdia

Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää tomu- ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin. Lisää lemon curd ja vatkaa tasaiseksi. Levitä jäähtyneelle pohjalle täyte. Kääri torttu tiukalle rullalle. Leikkaa päätypalat siistiksi ja nosta tarjoiluvadille. Anna maustua hetkinen.

Kuorrute:
300 g tuorejuustoa (Philadelphia on paras)
1 (luomu)sitruunan kuoriraaste
200 g valkosuklaata

Raidat:
Salmiakkikastiketta tuubissa

Notkista tuorejuusto kulhossa. Pese sitruuna todella hyvin ja raasta sitruunan kuori tuorejuuston sekaan. Paloittele valkosuklaa ja sulata se joko mikrossa, liedellä tai vesihauteessa oman makusi mukaan. Ohjeet suklaan sulattamiseen löydät tästä. Levitä kuorrute epätasaisesti kääretortun päälle. Lisää salmiakkikastikkeella raidat koivunrungolle.

https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Parempaa kääretorttua en ole saanut <3

Sitruunan ja salmiakin yhdistelmä oli pettämätön tälläkin kertaa. Maku oli aivan taivaallisen hyvä. Harmillisesti vatsa oli edelleen äärettömän täynnä The Chefin hampurilaisista, mutta pakkohan sitä halkoa oli syödä. Lähes kaikki me kuitenkin saimme syötyä, kun oli iso porukka kasassa. <3

3 kommenttia:

  1. Mies voisi tykätä tästä kun siinä on lemon curdia :)

    VastaaPoista
  2. Voi ei en malta odottaa ensimmäisiä itse tehtyjä äitienpäiväkakkuja, saatika noin herkullisia kääretorttuja! Kyllä sun kelpaa <3

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!