maanantai 2. heinäkuuta 2018

Mansikka-raparperipiirakka



Olen joskus miettinyt oman ruoka- tai leivontablogin perustamista, mutta en ole saanut aikaiseksi. Kun tarjoutui mahdollisuus vieraskynäilyyn, lähdin innokkaasti mukaan, vaikkei minulla mitään bloggauskokemusta olekaan. Katsotaan mitä tästä tulee.

Tässä ensimmäisessä kirjoituksessani kerron tekemästäni mansikka-raparperipiirakkasta. Tässäpä kilpailija Katan piirakalle. Ei ehkä aivan yhtä helppotekoinen, mutta herkullinen.


Maisemakahvilan raparperipiirakka on nyt tänä kesänä THE raparperipiirakka. Tein sitä ja tykkäsin kovasti. Oma kesäkakkusuosikkini on kuitenkin ehdottomasti mansikkabrita, koska rakastan marenkia, joten pitihän sitä kokeilla, mitä tulee, jos yhdistäisi nämä kaksi suosikkia. Alkuperäinen Maisemakahvilan raparperipiirakan ohje löytyy esimerkiksi täältä: https://kotiliesi.fi/resepti/maisemakahvilan-raparperipiirakka/

Pohjan tein lähes Maisemakahvilan pohjan ohjeella, tosin lisäsin siihen marengista ylijääneet keltuaiset, koska en halunnut heitää niitä poiskaan sekä vaihdoin piimän maustamattomaan jogurttiin, koska kukaan meillä ei pidä piimästä, joten loppu olisi jäänyt käyttämättä.

Tein piirakan 33x20cm lasagnevuokaan, koska en halunnut tehdä uunipannullista. Jos teet piirakan uunipannulla, suurenna ohjetta.

Pohja:
3dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1tl vaniljasokeria
100g voisulaa
2/3dl maustamatonta jogurttia
2 keltuaista
1 kananmuna

Täyte:
4dl pieneksi pilkottuja raparperinpaloja
3-4dl mansikkapaloja
200g sitruunarahkaa
1dl sokeria
1 kanamuna
1,5tl vaniljasokeria

Marenki:
2 valkuaista
1,5dl sokeria

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet. Lisää voisula. Sekoita jogurtti, keltuaiset ja kananmuna keskenään ja lisää seos pohjataikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
  3. Ripottele pinnalle raparperin ja mansikan palat.
  4. Sekoita sitruunarahka, sokeri, muna ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle.
  5. Paista uunissa 175 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes piirakka on kiinteää, niin ettei marenki uppoa.
  6. Piirakan paistuessa tee marenki. Varmista, että kulho ja vatkaimet ovat täysin kuivat ja rasvattomat. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista. Marenki on valmista, kun seos on kiiltävää ja niin jäykkää, ettei putoaisi kulhosta vaikka sen kääntäisi väärin päin.
  7. Levitä marenki osittain paistuneen piirakan päälle.
  8. Paista vielä n. 20 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa.

Raparperipiirakan kaveriksi tein raikasta raparperimehua Oma koti onnenpesä blogin ohjeella: http://omakotionnenpesa.blogspot.com/2017/06/herkkuja-raparperista-helppo.html

           


4 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä!
    Itse tykkään myös raparperin ja mansikan yhdistelmästä, toimii hyvin.

    VastaaPoista
  2. Onpas herkullinen ohje! Menee kokeiluun. :)

    VastaaPoista
  3. Rakastan raparperiä! Täytyy ottaa ohje talteen ja kokeilla, kun saan raparpereja hyppysiini :)

    https://lifewithhannamari.blogspot.com/

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!