![]() |
Katan tulinen chili-tomaattihillo eli paholaisen hillo |
En ollut koskaan ennen tehnyt paholaisen hilloa. Kysäisin yhdestä ruokaryhmästä vinkkiä hyväksi havaittuun ohjeeseen. Minulle vinkattiin Hellapoliisin Tulista tomaatti-chilihilloa hyväksi perusohjeeksi. Päätin luottaa kokeneempiin ja tehdä tuosta omanlaisen, joten ei muuta kuin kauppaan hankkimaan ainekset. Nyt tulee tärkeä vinkki! Tähän pitää ostaa ’oikeita’ tomaatteja, kirsikkatomaatit ei käy, kun ne pitää pystyä kuorimaan. Tai voisihan nekin kuoria, mutta mua ei innostanut alkaa kuoria 800 grammaa pieniä tomaatteja... Joten mitä opimme tästä? Lue uuden reseptin teko-ohjekin ennen ainesten hankintaa. 😂
![]() |
Kirsikkatomaatit jäivät muuten syötäväksi |
800 g isoja tomaatteja tai valmiiksi kuorettomia säilyketomaatteja
1 iso sipuli
4 isoa punaista chilipaprikaa
8 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
reilusti mustaapippuria myllystä
1/2 dl etikkaa
1 pkt hillomarmeladisokeria
1 tl oreganoa
Pese ja huuhtele tomaatit. Kuori sipulit ja silppua ne pieneksi. Halkaise chilit ja poista siemenet. Pilko pieneksi. Tee veitsellä tomaatteihin ristikkäisviillot (kuva alla). Laita vesi kiehumaan ja pidä tomaatteja kiehuvassa vedessä eli kalttaa ne, kunnes kuori alkaa irrota. Ota tomaatit vedestä ja kuori ne. Poista myös tomaattien kannat. Pilko tomaatit kuutioiksi. Kaada kattilasta vesi pois. Lisää kuutioidut tomaatit, sipulit ja chilit kattilaan. Keitä niitä puolisen tuntia pienellä lämmöllä. Lisää mausteet ja etikka. Sekoita hyvin. Kaada sokeripaketti kattilaan ja sekoita hyvin. Anna porista liedellä vielä viitisen minuuttia. Jäähdytä ja purkita hyvin pestyihin lasipurkkeihin.
![]() |
Tomaatit ristiviillettyinä odottamassa kalttausta |
Perheen arviot:
Minä: Tosi hyvää!!! Yllätyin ihan.
The Chef: Tosi hyvää hampurilaisen välissä. Saa tehdä toistekin!
Poika: ok
Tyttö: ei syönyt
Oletko itse tehnyt Tomaatti-chilihilloa? Pidätkö makeammasta vai tulisemmasta versiosta? Itse muokkasin tästä vielä yhden satsin. Mustapippurittoman ja valkosipulittoman siskolle. Siitäkin tuli hyvää.
Kuulostaa kokeilemisen arvoiselta reseptiltä. En ole itse koskaan tehnyt ja en ole niin kovin tulisen ruoan ystävä muutenkaan. Mutta ehkäpä seuraavan kerran kun teen pita-burgereita koitan tätä siihen mukaan.
VastaaPoistaTämä on siinä mielessä kiva ohje, että voit säädellä tulisuuttaa /valkosipulisuutta. Tein siskolleni tästä juuri hyvin miedon version lähes kokonaan ilman noita aineksia. -Katta /Arki(paska)ruokaa
PoistaKiitos tästä reseptistä :) Minäkään en ole kovin tulisen ruoan ystävä tai itse asiassa vatsani ei ole. Pienen määrän voisin kyllä tehdä vaikka lahjaksi ystävälleni, joka on suuri chilin kuluttaja.
VastaaPoistaTämä on loistava lahja kuten myös itse tehty sinappikin tai muu ruoka. Voit säädellä tulisuutta omalle vatsalle sopivaksi vähentämällä chilin ja valkosipulin määrää. Tein samoin siskolleni. Nappasin osan erilleen ennen chilin ja valkosipulin lisäämistä. Näin syntyi medompaa ja tulisempaa. 😊 -Katta /Arki(paska)ruokaa
PoistaOi, pitäisipä ihan kokeilla tätä, kuulostaa todella hyvältä! :) Tykkään myös sinun kirjoitustyylistäsi kovasti!
VastaaPoistaSuosittelen kokeilemaan! Aion tehdä tätä jouluna sinapin kera läheisille lahjaksi. Kiitos kehusta! 😊 -Katta /Arki(paska)ruokaa
PoistaVaikuttaa erittäin hyvältä! Olen erilaisten kastikkeiden ja soseiden ystävä, niiden avulla saa vaihtelua ja makua moniin ruokiin.Tomaatteja saakin edulliseen hintaan nyt. :)
VastaaPoistaMinä tykkään kans maustaa ruokia näillä sooseilla ja hilloilla. Vielä pitäisi rohkeammin opetella tekee itse niitä. Näille ei tosiaan paljon hintaa tullut ja yleensähän ovat edukkaampia kuin kaupasta valmiina ostettavat. -Katta /Arki(paska)ruokaa
Poista