Viime aikoina on tullut kokkailtua raparperia monella eri tavalla. Tässä yksi suosikkini: Reilusti vaniljalta maistuva raparperihillo. Tämän postauksen myötä vieraskynäilijä kiittää ja poistuu tältä erää hoitamaan puutarhaa ja maastopyöräilemään. Ehkä vielä joskus täällä tavataan.
Raparperihillo
2l raparperia
1/2dl vettä
1/2dl intiaanisokeria
1 vaniljatanko
1tl vaniljasokeria
1pkt hillo-marmeladisokeria
Pilko raparperit.
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet erilleen.
Laita kaikki aineet katttilaan.
Keitä 15 minuuttia.
Poista vaniljatangot.
Purkita hyvin pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin.
Tämä kuulostaa tosi hyvältä! Pitääkin ottaa ohje talteen. Raparperejä vielä on.
VastaaPoistaRaparperia tuntuu tulevan vielä paljon. Tein jo yhden ison purkin rärä ja vielä haluisin tehdä mansikalla maustetun lisäksi. 😊 -Katta /Arki(paska)ruokaa
PoistaVaikuttaa tosi hyvältä! Tykkään käyttää hilloissa erilaisia makuja :)
VastaaPoistaTein itsekin vieraskynäilijän ohjeella jo ensimmäisen ison purkin tätä. Nyt pitää vielä paistaa lätyt kaveriksi. Erilaiset hillot on hyviä. Seuraavalla kerralla vähän mansikkaa kaveriksi. 😊 -Katta /Arki(paska)ruokaa
PoistaMielenkiintoisia reseptejä. Itse odotan, että päästään noita oman pihan omenoita ja viinimarjoja käyttämään.
VastaaPoistaViinimarjoja onkin tulossa nyt paljon. Pitääpä miettiä mitä niistä voisi kehitellä. Yleensä keitän perinteisesti mehua. Punaisia yleensä myös pakastan ja teen niistä lappaluuroa puolukoiden tapaan. Omasta omppupuusta on tulossa ensimmäistä kertaa satoa. Niistä sitten piirakkaa. 😊 -Katta /Arki(paska)ruokaa
Poista