torstai 12. heinäkuuta 2018

Viikonloppuherkuttelua



Viikonloppuna meillä oli ystäväpariskunta kylässä. Niinpä tämä ei nyt kyllä ole aivan arkiruokaa, mutta pitää sitä välillä kokkailla ja syödä pidemmän kaavan mukaan. Pariskunnan toinen osapuoli on ruokahifistelijä, joten se asettaa pieniä paineita. No ei nyt oikeasti, mutta ainahan sitä toivoo, että tarjottavat onnistuisivat. On kiva laittaa ruokaa ihmisille, jotka arvostavat sitä.


Meillä oli alkupalaksi suolaisia vohveleita guacamole-chilikatkaraputäytteelllä. Ne tehtiin K-Ruoka ohjeella, jonka löydät täältä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/suolaiset-vohvelit
Korvasin ohjeen tavalliset katkaravut chilikatkaravuilla, muuten tein ihan ohjeen mukaan.


Pääruoan pääraaka-ainetta varten Grillimestari meni oululaiseen instituutioon eli Makkarakauppaan. Neljä t-luu pihviä painoi komeat 2kg. Sellainen lihamäärä ei raskaita lisukkeita kaipaa, varsinkin kun emme yleensä syö kovin raskaasti. Lisukkeeksi valmistettiin kesäkurpitsatagliatellea ja grillitomaatteja. 

T-luu pihvit:
t-luu pihvejä
voisulaa

Marinadi:
3 salottisipulia
3 valkosipulin kynttä
2 oksaa tuoretta rosmariinia
4 oksaa tuoretta timjamia
5 dl punaviiniä
rouhittua mustapippuria myllystä

Marinoi lihat edellisenä iltana.
Nosta lihat hyvissä ajoin lämpenemään.
Pyyhi pihveistä marinadi ja kuivaa pihvit.
Viillä reunarasva poikki parista kohtaa, jotta pihvit eivät käpristy.
Voitele pihvit voisulalla
Grillaa. Meillä meni n. 8 minuuttia.


Kesäkurpitsatagliatelle:
2 kesäkurpitsaa
öljyä
1/2dl sitruunamehua
pippuria
suolaa
parmesan lastuja

Siivuta kesäkurpitsat juustohoylällä pehmeään osaan asti.
Leikkaa siivut ohuiksi suikaleiksi. 
Paista suikaleet paistokasarissa öljyssä kunnes ne pehmenevät. 
Mausta sitruunamehulla, rouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Suolaa ei tarvitse paljon, koska parmesan on suolaista.
Laita parmesan lastut kesäkurpitsatagliatellen päälle juuri ennen tarjoilua.


Jälkiruokana oli kesäkakkujen klassikko eli mansikkabrita. Britakakkuja olen tehnyt monella eri ohjeella, enkä ole vielä kertaakaan pettynyt. Tällä kertaa myös tämä ohje oli K-Ruoka ohje: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/britakakku-romanovin-tapaan Ohjeesta poiketen laitoin kakkuun tavallisia tuoreita mansikoita enkä tehnyt niistä Romanovin mansikoita.


Alkuruoan kanssa joimme kesäisen raikasta roseeta, pihveille oli tarjolla tuhtia punaviiniä.





8 kommenttia:

  1. Herkulliselta vaikuttaa tarjottavat! :) Pari päivää sitten söin yhdessä ravintolassa tuollaista kakkua. Oli hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli varmasti hyvää! Saitko kimmokkeen kokeilla itse? -Katta /Arki(paska)ruokaa

      Poista
  2. Kesäkurpitsetagliatelle kuulostaa herkulta, eikä tuo jälkkärikään hullumpi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kesäkurpitsatagliatelle menee ehdottomasti itselläkin kokeiluun! 😊 -Katta /Arki(paska)ruokaa

      Poista
  3. Voi mitä herkkuja! Britakakku on parasta kesällä, nyt alkoi tehdä ihan hirveästi mieli sitä :D

    VastaaPoista
  4. 😊 ja nuo mansikat siinä! Täydellinen kesäherkku. -Katta /Arki(paska)ruokaa

    VastaaPoista
  5. Nam! T-luupihvit ovat mielenkiintoisia. Mies on yrittänyt houkutella minua maistamaan niitä, mutta vaikka ne vaikuttavatkin herkullisilta, en ole uskaltanut maistaa :D Olen ihan aloittelija näissä lihajutuissa, olinhan elämäni ensimmäiset 20 vuotta kasvissyöjä :D

    http://lifewithhannamari.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä sai sinut aloittamaan lihansyönnin? Itse taas pyrin vähentämään lihansyöntiä. Lihas rakastavassa perheessä se vaan tuntuu haastavalta. -Katta /Arki(paska)ruokaa

      Poista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!