keskiviikko 29. elokuuta 2018

Herkullinen ja nopea yhden pannun paistos sisältää lehtikaalta ja pinaattia!

Nyt on ollut hiukan hiljaiseloa blogin puolella töiden alettua hieman kiireisesti. Oman osansa teki toki tyttären jalkapallojoukkueen talkoina järjestetty turnaus. Siitäkin tulee postaus myöhemmin, kun ensin ynnäilen teille lukuja. Stay tuned!
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Keittiön puolella on kuitenkin ollut kiirettä. Meidän perheessä syödään aika paljon jauhelihaa, kun se on nopeaa valmistaa ja edullista. Halusin kuitenkin löytää siihen kokonaan erilaisen vaihtoehdon. Netistä googlettelemalla löytyikin seuraava ohje. Muutin omaan versioon vähän alkuperäistä. Tämä meinasi vaan jäädä ihan alunperin ajatuksen asteelle, koska tässä on lehtikaalia. Lehtikaalisipsikokemuksen perusteella minä olin päättänyt, etten tykkää lehtikaalista! Onneksi teilasin ennakkoluuloni.

Tämä ruoka valmistuu ruokapöytään noin 20 minuutissa ja tiskiä tulee tasan yhden pannun verran. Tai ehkä liioittelen. Pitää sinun keittää tähän lisuketta, esim. basmatiriisiä. Siitä keitoksesta syntyy tiskiä yhden kattilan verran.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/

https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/

Texmex-henkinen yhden pannun paistos:
iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
1-2 paprikaa
100 g lehtikaalta
100 g pinaattia
400 g jauhelihaa/kidney-/mustiapapuja
2 rkl öljyä
1 prk tomaattimurskaa
1 ps tacomaustetta
1 tl suolaa
150 g Cheddar-juustoraastetta tai vegaanijuustoraastetta

Kuori sipulit ja tee niistä hakkelusta. Pilko paprikat isohkoiksi paloiksi. Käytin itse noin 1,5 paprikaa eli mitä kaapista löytyi. Kuumenna iso pannu ja lisää öljy. Paista jauheliha kypsäksi ja mausta se tacomausteella. Lisää joukkoon sipulit ja paprika. Jos teet vege-/kasvisversion, lisää pavut, sipulit ja paprikat samaan aikaan pannulle. Kuullottele hetken aikaa, jotta paprikat pehmenevät. Lisää jäiset pinaatit. Jatka kuullottelua, kunnes pinaatit sulavat hieman. Lisää lehtikaalet joukkoon. Kääntele ja paistele paistosta muutaman minuutin ja lisää tomaattimurska ja suola. Kiehauta ja lisää juustoraaste. Anna hautua kannen alla viitisen minuuttia. Tarjoile esim. basmatiriisin kanssa.

Tästä ruuasta tuli ihanan värikäs ruoka. Keltainen ja punainen paprika piristävät ruokaa vihreiden terveyspommien seassa. Tämä jää meidän perheen ruokalistalle! Muutenkin tykkään tästä yhden pannun ajattelusta. Olen tehnytkin kerran aiemmin jo pannulla valmistettavaa kiusausta.

Perheen arviot:
The Chef: (ensimmäinen annos suuhun) Hmm. Tämä on tosi herkullista!
Minä: IHANAA!
Poika: Onpa hyvää. Poika vielä myöhemmin kertoi tytölle, että "ruoka oli ollut oikeesti tosi hyvää ja kannattais syödä äitin ruokia." <3
Tyttö: Närppi ja poistui pöydästä ruokailematta (äiti poisti tytön notkuttua pöydässä puoli tuntia ja vain riisiin oli koskettu, ehkä kyse oli teini-iän angstista)

P.s. Mun äiti kokeili jo kasvisruokailijana tästä tämän kasvisversion ja tykkäs!

4 kommenttia:

  1. Kuullostaapa hyvältä, meillä pitää joskus kokeilla jauhelihalla, koska nuo pavut eivät taida oikein miehen vatsalle sopia - harmi, koska pavuilla saisi niin hyvin korvattua lihaa..

    VastaaPoista
  2. Oih, nyt on aika herkullisen kuuloinen resepti. Pitääpä testata joku kerta :)

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää. Olen lehtikaalen suurkuluttaja ja tätä voisi kyllä kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Ihanan kuuloista! Just mun lempiraaka-aineet ja mausteet tuossa.

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!