Vieläkään kesäkurpitsa ei tule korvista ja silmistä ulos ainakaan minulla. Nyt kesällä kesäkurpitsa-ohjeita on netti ja lehdet pullollaan. Satoa tulee paljon, ja miksipä tästä kausivihanneksesta ei tehtäisikään ruokaa? Se on vielä todella edullista tällä hetkellä.
Kesäkurpitsa on meillä käytössä ruuanlaitossa lisukkeena läpi vuoden. Se sopii loistavasti lasagneen ja voitkin halutessasi korvata lasagnelevyt kesäkurpitsalla. Me ei olla sitä tehty, vaan se on ollut siellä "jatkeena". Kesäkurpitsasta valmistuu näppärästi myös tagliatellea. Vieraskynäilija-Merja jakoi kesäkurpitsatagliatellen ohjeen aiemmin blogissani.
Kesäkurpitsa-texmex-laatikko:Kesäkurpitsa on meillä käytössä ruuanlaitossa lisukkeena läpi vuoden. Se sopii loistavasti lasagneen ja voitkin halutessasi korvata lasagnelevyt kesäkurpitsalla. Me ei olla sitä tehty, vaan se on ollut siellä "jatkeena". Kesäkurpitsasta valmistuu näppärästi myös tagliatellea. Vieraskynäilija-Merja jakoi kesäkurpitsatagliatellen ohjeen aiemmin blogissani.
n. 600 g kesäkurpitsaa eli yksi iso
4 isoa perunaa
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä tai yksi yksikyntinen
400 g naudan vähärasvaista jauhelihaa
1 pss tacomausteosta
1 prk tomaattimurskaa (halutessasi toinenkin purkki tai loraus kermaa)
150 g (emmental)juustoraastetta
öljyä
mustaapippuria
suolaa
Pese kesäkurpitsa ja viipaloi se. Raa'at perunat kuoritaan ja viipaloidaan ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipulit ja hienonna ne. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista se. Mausta tacomausteseoksella ja ripauksella mustaapippuria. Lisää tomaattimurska ja sekoita hyvin. Jos tuntuu, että nestettä on liian vähän, voit halutessasi lisätä toisenkin tomaattimurskapurkin tai lorauksen kermaa. Hauduttele kastiketta noin kymmenen minuuttia. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen (kiertoilma 175).
Ota uunivuoka ja asettele sinne vuorotellen kesäkurpitsa- ja perunaviipaleita, jauhelihakastiketta ja juustoraastetta. Laita halutessasi peruna- ja kesäkurpitsaviipaleiden päälle suolaa. HUOM! Jätä päällimmäiseen kerrokseen kastiketta ja juustoraastetta. Näin ruuasta tulee kauniimman näköinen. Paista uunissa noin 40 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua liikaa, laita kansi tai folio vuoan päälle.
Tämä ruoka on tosi maistuvaa, eikä tuo tacomauste tee ruokaa yhtään liian tuliseksi, kuten tyttäreni pelkäsi. Ruokaa on helppo muunnella, ja sinne voit laittaa jääkaapista kaikkia jämiä kuten nahistuneet tomaatit, pakkasesta hernemaissipaprikat, salsakastikkeiden jämät, herkkusienet yms. Vain mielikuvitus on rajana. Jauhelihan voit korvata vaikkapa härkiksellä tai soijarouheella.
Perheen arviot:
minä: Aivan tosi hyvää. Maku paranee seuraavalle päivälle.Perheen arviot:
The Chef: todella hyvää
Tyttö: hyi kamalaa
Poika: ei niin pahaa kuin olisi luullut, eiku oikeesti ihan hyvää.
P.s. Kesäkurpitsa on nyt niin halpaa, että aion ostaa sitä pakkaseen ja pakastaa käytettäväksi kesäkurpitsakeittoon, laatikoihin ja sämpylöihin yms. Tässä ohje tämän mainion vihanneksen pakastamiseen.
P.p.s Kuka huomaa, mikä meni pieleen laatikossa?
P.p.s Kuka huomaa, mikä meni pieleen laatikossa?
NAM! Tätä pitääkin testata tästä vegaaniversiota!
VastaaPoista<3: www.thewhat.fi
Kerro millasta tuli sitten? Mä aion seuraavaksi syöttää perheelle vege-chorizo-keittoa. Ne ei vaan vielä tiedä sitä. 😊
PoistaSiis ihana näitä sinun ohjeita. Minusta tuntuu, etten saa tehtyä kuin niitä samoja ruokai aina vaan. Nyt täytyy ottaa ohjeet talteen!
VastaaPoistaToivon mahdollisimman monen innostuvan näistä. On se mullekin ihan yhtä vaikeeta pysyä pois niistä tutuista ruuista. Oon vaan vuosia sitten PÄÄTTÄNYT, että kaks ruokaa viikossa on vähintään uusia ruokia meidän perheelle. Jos jollekin on apua siitä, että perusperhe on testannut nämä, superia!
PoistaEi ehkä ihan mun makuun mutta hyvältä näyttää!
VastaaPoistaVaikuttaa hyvältä! Ihanat noi teidän perheen arviot tuossa lopussa! :D
VastaaPoista