lauantai 11. elokuuta 2018

Kotityöt - ihastuksia vai inhokkeja?

Mä voin rehellisesti myöntää, etten ole mikään kodinhengetär. Mun blogikin ja "kiinnostus" ruuanlaittoon johtuu vain ja ainoastaan lapsista. Haluan tarjota heille maittavaa, terveellistä, monipuolista ja edullista ruokaa. Toki tykkään syödä hyvää ruokaa, mutta siitä puolesta meillä on pitänyt The Chef ennen huolta ja toki nykyäänkin kokkaa paljon. Totesinkin juuri eräälle kaverilleni, että siinä vaiheessa, kun lapset lentävät pesästä, aloitan minä taas ulkona syömisen. :)
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Meillä kotityöt on jaettu tämän reilun kahdenkymmenen vuoden ajan sopuisasti. Ennen hoidimme aina vuoroviikoin imuroinnit ja keittiöhommat. Nykyään vielä sopuisammin, kun lapset tekevät osansa. Imuroivat vuoroviikoin koko kodin ja hoitavat tiskit vuorotellen. Pesevät tarvittaessa vessaa ja käyttävät luonnollisesti meidän Herttaa lenkillä. Pyykkejä ripustavat myös kuivumaan. Toisin sanoen minähän pääsen aika helpolla!

Se, että meillä on saatu lapset tekemään kotitöitä, on ihanaa. He vielä tekevät ne kiltisti, isommalti vastaan mutisematta. Se on minusta saavutus teinin ja esiteinin ollessa kyseessä. Yleensä vielä tuumaavat pienen näennäisen vastarinnan jälkeen, että eihän tämä tiskaus tai imurointi ollut edes iso homma. Me toki muistetaan kiittää lapsia ja muistuttaa heidän osallistumisen tärkeydestä meidän perheen arjen pyörityksessä. Rahaa he eivät kotitöistä saa.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Ei vaiskaan. Kyllähän ruokahuoltoon, pyykkeihin ja arjen pyöritykseen menee aikaa. Sekä minulla ja The Chefillä. Se aika mikä meille silti vapautuu, kun lapset meitä auttavat, on meidän parisuhteelle. Ehditään käydä lenkillä yhdessä ja käpertyä sohvankulmaan vierekkäin elokuisen illan hämärtyessä kynttilöiden loisteessa. Valoja ei nimittäin aina kannata laittaa. Eihän tuo lasten siivouksen jälki aina yllä samalle tasolle kuin mitä me itse teemme. Ei saa valittaa, vaan ohjeistaa nätisti kannustaen ja laskea rimaa alaspäin. On ne vuosien aikana oppineet yhä paremmiksi. Tyttö ja Poika on muruja. <3

Mun inhokkikotitöitä on ehdottomasti imurointi ja tiskaaminen. En voi sietää käsieni likaamista ja imurointi on vaan niin tylsää. :) Tuo käsien likaaminen on sitten oma tarinansa. Lihapullataikinan tai pullataikinan vatkaaminen käsin. Yök. Oonkin onnellinen, kun sain nyt itselleni ihanan, tehokkaan ja ison Kenwoodin yleiskoneen kaikilla herkuilla.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Mutta mistä kotityöstä minä pidän? Mun lempparikotityö kautta aikojen on mankelointi! Tiedätkö sen ihanan tunteen, kun saat kääriytyä puhtaisiin, mankeloituihin lakanoihin vuoteessa. <3 Yleensä mankeloin kerran viikossa, ja katson samalla jonkun mun lempisarjan Areenasta, Katsomosta yms. suoratoistopalvelusta. Tällä hetkellä kulutan eniten Areenaa. Sieltä löytyy The Handmaid's Tale ja ruotsalainen Bonusperhe. Lisäksi tykkään tosi paljon puuhommista. Onko nautinnollisempaa olla ulkona, tehdä klapeja ja puupinoja. Nautin myös talvella talon lämmittämisestä. Sytytä takka, täyttele sitä. Nauti tunnelmasta ja lämmöstä oman kullan kainalossa.
Mikä kotityö on sun suosikki? Entä inhokki?

5 kommenttia:

 1. Mäkään en välitä oikein imuroinnista. Tiskit hoitaa onneksi astianpesukone eikä käsitiskausta tarvitse tehdä kuin ihan muutamien astioiden kohdalla :)

  VastaaPoista
 2. Inhokki homma oli mankelointi. Aina meni sen masinan kans resuamiseksi, eikä ne lakanat menny koskaan suoraan.

  VastaaPoista
 3. Inhoan kotitöitä, pylyjen pyyhkimistä, tiskaamista, imurointia. Viimeistä en oikein pysty edes tekemään nykyään mutta vaatehuollon teen todella mielelläni.

  VastaaPoista
 4. Itse en todellakaan ole kodinhengetär. Suursiivouksen voin tehdä jos on tonkka viiniä vieressä ja hyvää musiikkia soimassa. :D

  VastaaPoista
 5. Kotityöt ei oikein oo mun juttuni, enemmänkin pakollinen paha :D. Tykkään kyllä laittaa ruokaa jne. mutta joku imurointi ja lattioiden pesu on ihan vihoviimistä :P

  VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!