lauantai 4. elokuuta 2018

Lisuke kesäkurpitsasta

Kesäkurpitsa on kausivihannes. Tänä kesänä satoa on tullut paljon, ja se on näkynyt myös tämän vihanneksen hinnassa. Tämä kesäkurpitsalisuke on nopea tehdä ja sopii ruuan kuin ruuan kanssa. Itse olemme syöneet tätä muun muassa makkarakastikkeen ja broilerin kanssa. Minähän voisin syödä kesäkurpitsaa ruualla kuin ruualla. :)
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Lisuke kesäkurpitsasta:
1 iso kesäkurpitsa
oliiviöljyä
4-6 valkosipulin kynttä KUORINEEN
kevätsipulia
mustaapippuria
suolaa
(chilijauhetta)

Pilko kesäkurpitsa ja keväsipuli varsineen. Laita oliiviöljy kuumenemaan pannulle. Lisää kesäkurpitsapalat, kun öljy on kuumaa. Anna palojen ruskistua hieman. Pienennä lieden lämpöä ja lisää joukkoon valkosipuli KUORINEEN eli älä tee kynsille muuta kuin irrotat ne toisistaan ja lisäät pannulle. Anna hautua kannen alla pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia tai jopa kauemminkin. Mausta. Lisää kevätsipuli lopuksi. Sitä ei kypsennetä. Nosta tarjolle vain kesäkurpitsapalaset.

Kun valkosipulin laittaa öljyyn vaikkapa perunan tai kesäkurpitsan kanssa, mausta tulee pehmeä. Tämän minulle opetti The Chefin kaveri. Toimii! Ei tulee millään muotoa valkosipulin kitkeryys esiin. 

https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Perheen arviot:
minä: erinomaista
The Chef: hyvää
poika: oli oikeesti hyvää
tyttö: mää en tykkää

4 kommenttia:

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!