keskiviikko 15. elokuuta 2018

Maista, maista jätskiä - tee itse jäätelöä!

Näin kesällä jäätelöä on kulunut. Meidän perheessä tykätään syödä jäätelöä talvellakin. Sitä vaan harvemmin on kotona.

Lämmin kesä sai sitten minutkin kokeilemaan jäätelön valmistamista ilman jäätelökonetta! Se tuntui käsittämättömältä. Piti vaan uskoa, että se on mahdollista, kun kaikki sitä somessa hehkutti.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Ensimmäiseksi satsiksi valikoitua Kinuskikissan sivuilta bongattu perusohje. Jätin Kinuskikissan ohjeesta vaniljasokerin pois. Mielestäni tämä ei kuitenkaan kaipaa yhtään lisämakeutta. Kotitekoinen jäätelö on äärettömän hyvää. Ei lainkaan liian makeaa, kun malttaa ottaa sopivan kokoisen annoksen. Ota huomioon, että kuohukermasta tehtynä kermasta jää kitalakeen "rasvaisempi" maku kuin vispikermasta. Tekemisessä ei mene kuin muuan minuutti, mutta herkuttelun aloittamista pitää malttaa odottaa, odottaa, odottaa! Hep. Nyt saa syödä! :)
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Perusjäätelö:
5dl kuohu- tai vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää hitaammin vatkaten kondensoitu maito sekaan.

Makuvaihtoehto 1:
kinuskikastiketta
Fasupaloja
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Makuvaihtoehto 2:
suklaakastiketta
Pätkispaloja
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Makuvaihtoehto 3:
Turkinpippurirouhetta

Sekoita haluamaasi kastiketta joukkoon, jotta sinne tulee raitoja. Leikkele saksilla rouheita ja pienempiä paloja fasupaloista/pätkiksestä tai lisää turkkariouhe yms.

Purkita sopivaan astiaan, laita kinuski/suklaaraitaa jäätelön pinnalle koristeeksi ja muuta käyttämääsi makuvaihtoehtoa. Peitä kelmulla tai purkin kannella ja anna olla pakkasessa vähintään 8 tuntia.

Oman kokemuksen mukaan jätskiä ei kannata pitää pakkasessa hirvittävän kauan, vaan on parempi nauttia se melkeinpä heti tuon 8 tunnin tai vuorokauden kuluessa vamistuksesta. Tulee jotenkin kova, ja hiukan huoneenlämmössä oltuakin, jäätelöstä ei saa enää tehtyä kauniita palloja, vaan se vähän kuin murenee. Makuun ei kyllä ole vaikutusta. :)

Tämän perusohjeen lisäksi on tyttöni tehnyt lisää jätskiä. Viimeisin makuyhdistelmä olikin nyt tuo suklaakastike ja Pätkispalat. Huomaa kastikkeen määrä ja Pätkispaloista papalle tehty hymynaama. <3 Se valmistettiin isälleni eli lasten papalle. Pappa oli pääjehu, kun meille kaadettiin monta koivua ja tehtiin pölleiksi kuivamaan talven yli. Mun isä on aika super isi ja pappa. <3
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Lisäksi meinasin kokeilla vähän raikkaampaa jätkiä. Ajattelin lisätä sekaan mansikkaa. Oletko sinä tehnyt jäätelöä? Minkä makuisesta tykkäät?

Perheen kommentit:
minä: sairaan hyvää!!! Pieni annos riittää makeuden takia.
The Chef: onpa hyvää!
poika: tosi hyvää!
tyttö: aivan ihanaa!
pappa ja mummo: onpa hyvää, mutta makeaa

5 kommenttia:

 1. Olen haaveillut koko kesän Baileys-jäätelöstä. Onneksi sitä ei saa alkoholittomana, muuten varmaan se kuuluisi päivittäiseen ruokavalioon.

  VastaaPoista
 2. Jäätelö on hyvää! Mainioita tee se itse -jäätelöitä. Itse en ole koskaan tehnyt jäätelöä. Ehkäpä tulevina kesinä kokeilen, kun tämä mökkiremppa on ohi. Ja aikaa on enemmän.
  Kivaa loppuviikkoa1

  VastaaPoista
 3. En ole vielä uskaltanut kokeilla jäätelön tekemistä mutta ihan varmasti joku päivä teen :) Näyttääkin jo ihanalta ja olen suuri jädefani!

  VastaaPoista
 4. Oih, olen aina halunnut tehdä itse jäätelöä mutta vieläkään en ole saanut aikaiseksi. Ehkä kun Lofooteilta kotiudutaan niin olisi aika yrittää, nämä kuulostavat herkullisilta :)

  VastaaPoista
 5. Voi nam! Tätä pitää kokeilla :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!