perjantai 31. elokuuta 2018

Retroruuan jalanjäljillä 2: Täytetyt paprikat uudenlaisella twistillä ja omatekoinen coleslaw

Täytetyt paprikat ovat retroruokaa. Ainakin lapsuudessa sain niitä aika ajoin syödäkseni. Tällä kertaa nämä saivat uudenlaisen twistin The Chefin käsittelyssä.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Meillä oli tuossa heinäkuun lopulla kavereiden kanssa kesäolympialaiset kotonamme. Lajit olivat perinteisiä kesäleikkejä: tikanheittoa, koripalloa, jalkapallon kuljetusta, krokettia, mölkkyä ja frisbeegolfia. Olipa mukana myös jousiammuntaa. Se oli jostain syystä ensimmäinen laji näissä aikuisten kisoissa.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/

Tarjottavaksi päätimme valmistaa täytettyjen paprikoiden lisäksi grillikylkeä ja coleslawta. Coleslaw-reseptiksi the Chef valitsi Kaappaus keittiöstä -ohjelmasta tutun Kari Aihisen ohjeen. Olipas mukana jenkkityyppinen vihersalaattikin eli hyvää vihersalaattia ja balsamiviinietikkaa. Ruoka oli simppeliä tähän tarkoitukseen soveltuvaa ruokaa, ja se maistui kaikille. Kelitkin suosivat ja saimme urheilla aurinkoisessa, lämpimässä kesäillassa.

Täytetyt paprikat:
400 g nyhtöpossua
4 isoa punaista paprikaa
emmentaljuustoa

Kypsennä nyhtöpossu ohjeen mukaan. Pese paprikat ja puolita ne. Poista siemenet. Täytä paprikat nyhtöpossulla. Voit halutessasi lisätä nyhtöpossuun mausteita. Lisää täytettyjen paprikoiden päälle runsaasti juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes juusto sulaa ja saa kauniin ruskean värin.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/

https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Täytetyt paprikat ovat siinä mielessä kiitollinen ruoka, että siinähän proteiinin voi korvata lähes millä tahansa aineella. Jauheliha, broileri, Mifu, erilaiset kasvisjutut. Jos haluaa tehdä tosiaan vaikkapa vegeversion, korvaat sitten vielä juuston sopivalla.

Coleslaw á la Kari Aihinen:
1 keskikokoinen kaali
2 porkkanaa
1,5 dl Hellmansin majoneesia
1 dl ranskankermaa
2 tl omenaviinietikkaa
1 rkl (Dijon-)sinappia
1 tl sokeria
1/4 tl suolaa

Kuori kaalista uloimmat kerrokset pois. Halkaise se ja leikkaa kanta pois. Suikaloi kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Porkkanat kuoritaan ja raastetaan karkeaksi. Kaalia kannattaa kaulia pyyhkeen alla. Näin kaalista tulee notkeampaa ja sen koostumus pehmentyy.

Sekoita majoneesi, ranksankerma, omenaviinietikka, sinappi, sokeri ja suola. (The Chef käytti minun omatekoista tulista sinappia tähän. Voit käyttää oman makusi mukaista.) Kastikkeen tulee maistua voimaakkaalle, makealle ja hapokkaalle. Porkkana ja kaali nimittäin ottavat itseensä kaiken maun.

Laita kaali ja porkkana isoon kulhoon ja kastike siihen päälle. Sekoita huolella. Peitä kulho kelmulla. Anna maustua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mieluiten yön yli.

Ja ne ribsit. Niihin ostamme aina maustamattoman porsaankyljen. Perusmarinointikastike on Sweet Baby Race -kastike. Ensin ribsit kypsennetään uunissa. Sitten levitetään kastike. Sitä saa laittaa runsaasti. Sen jälkeen ruskistetaan vielä grillissä, jotta ne saavat kauniin ja murean pinnan.

Yllä oleva menu maistui kesäkisoihin osallistuneille todella hyvin. Ruokaa ei tainnut hirväesti jäädä seuraavalle päivälle Coleslawta lukuunottamatta. Sepäs oli kyllä hyvin arvattavissakin. Ohjeella vamistuu oikeasti iso annos.

4 kommenttia:

  1. Taas kyllä kuulostaa niin hyvältä kaikki! Täytetyt paprikat varmasti lähtee tällä uudelle twistillä kokeiluun, koska niistä saa dieettin sopivat.

    VastaaPoista
  2. Nam, näyttääpäs hyvältä! Menee kokeiluun!

    VastaaPoista
  3. Hitsi miten hyvääääääää! Kiitos tuon coleslawn ohjeesta, vaikutta niin paljon helpommalta kuin aattelin!

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
  4. Uu näyttääpä makoisalta, mahtava blogi!

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!