perjantai 17. elokuuta 2018

Koko perheelle maistuu Tomaattinen papu-jauhelihahöystö

Erään päivän ruokasuunnitelma meni käytännössä kokonaan uusiksi, kun veljeni vaimo kiikutti meille ison vadillisen Kidneypapuja. Siinä sitten piti alkaa miettiä, että mihinhän ne upottaisin. Sain päähäni sitten tehdä niistä tomaattisen papu-jauhelihahöystön. Tästä tuli muuten hyvää!!!
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Tämä viikko on muutenkin ollut taas arkeen totuttautumista. Oma vapaajakso päättyi eli lomalta lomps töihin. Kahdeksan viikon aikana sitä ehtii "metsittyä", ja arkeen palaaminen ja ruokahuollon suunnittelu edellisenä päivänä jo valmiiksi vaati ihan pientä totuttelua... Senpä takia meillä syötiin tällä viikolla yhtenä päivänä ihan Kotipitsasta haettua ruokaa.

Tomaattinen papu-jauhelihahöystö:
400g jauhelihaa
iso sipuli
tomaattimurskapurkki
2 purkkia Kidney- tai mustiapapuja
lihaliemikuutio
mustaapippuria
suolaa
(soijakastiketta)
Chiliä /Sriracha-kastiketta
öljyä paistamiseen

Kuori ja silppua sipuli. Kuullota se öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista hyvin. Valuta papujen neste pois ensin. Lisää pavut joukkoon. Lisää lihaliemikuutio ja mausta kastike. Lisää tomaattimurska. Keitä lisäksi riisiä (1 litra vettä, 3 dl riisiä). Hauduttele riisi kypsäksi. Älä kaada keitinvettä pois, ellei sitä ole ihan todella paljon vielä jäljellä. Lisää riisi höystön sekaan, sekoita hyvin ja maista. Lisää tarvittaessa soijakastiketta. Voit laittaa halutessasi myös chiliä tai Sriracha-kastiketta. Hauduttele viitisen minuuttia.

Ruoka oli nopea valmistaa ja me söimme sen seuraavana päivänä. Töiden jälkeen seuraavana päivänä laitoin vain kasarin liedelle ja ruoka lämpeni käytännössä pöytää kattamalla. Maku oli vielä täyteläisempi kuin tekopäivänä, kuten ehkä arvasitkin.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Tykkään muutenkin pavuista ja linsseistä ruuanlaitossa. Niillä saa ruokaan uusia makuja ja ne on todella hyviä proteiininlähteitä. Sitten ne on vielä halvempia laittaa ruokaan, kuin käyttää sama määrä esim. lihaa ruuassa. Tämänkin ruuan olisi voinut tehdä tosi helposti kokonaan lihattomana, lisäämällä papujen määrää.

Perheen arviot:
minä: onpa hyvää!
The Chef: onpa hyvää! Mustat pavut tai baked beans voisi sopia vielä paremmin.
Poika: hyvää!
Tyttö: hyvää!

Voisi melkein todeta, että tämä ruoka oli jo todellinen suksee, kun jokainen perheenjäsen tästä tuntui tykkäävän. :)

3 kommenttia:

  1. Pitää kysäistä uskaltaisiko mies kokeilla jos tätä pavuilla testaisi :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa helpolta papu-ruoalta! Tämä menee kokeiluun!

    VastaaPoista
  3. Pitääpä kokeilla. Papuja kuluu meidän keittiössä paljon, uudet ideat niiden käyttöön on aina tervetulleita.

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!