lauantai 15. syyskuuta 2018

Arjen pikapäivällinen - wokki

Arkena ruoka on toiveena saada pöytään mahdollisimman nopeasti ilman mitään viiveitä. Siksi teenkin usein ruuan jo edellisenä päivänä valmiiksi. Nyt niin ei kuitenkaan käynyt, koska kaupasta täydennystä hakiessani, havaitsin katkarapujen olevan tarjouksessa. Muistin kaapissa olevan munanuudeleita valmiina. Ostin siis katkaravut ja wokkivihannekset.

Muuten. Ennen kuin päästän sut ohjeiden pariin, muistahan mun blogin arvonnan? Arki(paska)ruokaa by Katta täytti puoli vuotta. Osallistu arvontaan kommmentoimalla täällä!

Tykkäätkö sinä wokista? Teetkö itse wokkia ruuaksi? Wokki on nopeutensa lisäksi hyvin muuntautuva ruoka. Voit käyttää sinne oman mielesi mukaan ihan mitä vaan! Näitä aasialaisruokia meillä ei ole itse kokattukaan kuin näitä wokkeja. Poika haluaisi opetella chilihärän ohjeen ja rakastaa intialaisia ruokia. Kanakorman ohje polttelee... Pitäisi testata. Onko sinulla hyvää ohjetta?
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Nopea katkarapuwokki:
1 pkt munanuudelia
1 pss jättikatkarapua tai muuta haluamaasi esim. kana
1 pss wokkivihanneksia
öljyä paistamiseen
soijaa
chiliä
(seesamöljyä)
(chilikastiketta)

Jos käytät katkarapuja, ota ne sulamaan jo aamulla tai sulata ne mikrossa vähän kerrallaan, etteivät ne kypsy. Kuumenna (wokki)pannu. Laita pannulle paistoöljyä. Kypsennä wokkivihannekset. Mausta ne. Laita nuudelit paketin ohjeen mukaan kiehumaan. Sekoita katkaravut ja nuudelit vihannesten joukkoon. Mausta chilillä ja soijakastikkeella. Lorauta joukkoon seesamöljyä. Sillä saat autenttisen aasialaisen maun ruokaan. Tarjoile heti. Lisää ruokaan makeaa chilikastiketta, jos pidät siitä.

Perheen arviot:
minä: ihan ok, wokkivihannekset ei ollut hyvät
The Chef: ihan ok... Wokkivihannekset pitäis olla paremmat...
Poika: hyvää, wokkivihannekset ois voinut olla paremmat
Tyttö: ihan ok

5 kommenttia:

 1. Wokkia on tullut tehtyä monesti, mutta empäs ookkaan koskaan tajunnut heittää sekaan katkarapuja! Pitääkin ens kerralla kokeilla! :-)

  VastaaPoista
 2. Tätä pitää kokeilla! Varsinkin jos joskus näkisin sen ihmeen päivän kun katkaravut on tarjouksessa :)

  VastaaPoista
 3. Wokkiruuat on kyllä hyviä. Tää näyttää herkullisellta ja voisin tehdä tällä reseptillä ruokaa tänään. Kiitos kovasti vinkistä.

  VastaaPoista
 4. Mä yleensä teen wokin aina kanasta ja olen käyttänyt noita valmiswokkikastikkeita laiskuuttani lisänä - niissäkin on kyllä oikein maistuvia tapauksia :)

  VastaaPoista
 5. Näyttää hyvältä! En ole katkarapujen suuri ystävä, joten käyttäisin varmaan kanaa tai tofua tilalla. Ja parsakaalia, sitä pitää olla!

  VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!