tiistai 4. syyskuuta 2018

Einespinaattikeitosta itse tehtyyn pinaattikeittoon - maistuuko?



Tyttäreni lempiruokaa on pinaattikeitto. Älä säikähdä! Se ei ole äidin tekemä, vaan muitten äitien tekemää. Siis se pakkasesta löytyvä pinaattikeittokuutio. Sitä tyttäreni söisi joka päivä keitettyjen kananmunien kera. Halusin vastata haasteeseen ja tehdä hänelle maistuvaa KOTIruokaa. Nimittäin juuri eilen hänelle ei taas(kaan) maistunut ruoka. Ruokana oli tosi ällöttävää tonnikalapastaa. Siitä ällötyksestä tulee ohje myös pian tänne blogiin.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Pinaattikeitto sopii muutenkin tähän syksyiseen blogipostaukseen. Keitot lämmittävät mieltä villasukkien kera ulkoilun jälkeen. Pinaatti on myös kausivihannes näin syyskuulla eli satoa tulee vielä. Toki tämä keitto tuli tehtyä helppoon pakastepinaattiin, mutta monella voi olla ihan omassa pihassa vielä pinaattisatoa.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Lisäksi tämä keitto on edullinen ja nopea ruoka valmistaa. Arkena saat keiton pöytään kymmenessä minuutissa. Riippuen kuinka pinaattisesta keitosta tykkäät, voit säädellä pinaatin makua sen määrää lisäämällä tai vähentämällä. Itse tykkään vähän pinaattisemmasta, joten laitoin keittoon lähes 200 graammaa pinaattia. Esim. Lidl myy 750 gramman pinaattipusseja pakkasesta. Ostan aina niitä Peruspinaattipussi taas on 150 grammaa. Jos sulla ei ole keittiöpuntaria, tuossa alla olevassa kuvassa on noin 200 g pinaattia.

Itse tehty pinaattikeitto:
1 litra kevyt-/kauramaitoa
150-200 g pinaattia (pakaste)
4 rkl vehnäjauhoja
50 g voita /soveltuva vegaanirasva
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl valkopippuria

Sulata voi teflonkattilassa. Lisää vehnäjauhot. Sekoita koko ajan. Anna voi-vehnäjauho-seoksen kiehua parin minuutin ajan. Jatka sekoittamista. Pidä lieden lämpä matalalla. Seosta ei ole tarkoitus ruskistaa. Lisää maito ohuena nauhana. Sekoita edelleen. Anna maidon kiehahtaa. Lisää pinaatit sekaan. Sekoittele niin kauan, kunnes pinaatit sulavat kokonaan. Lisää sokeri ja valkopippuri. Hämmentele koko ajan, ettei maitopohjainen keitto pala pohjaan. Lisää suola. Ota kattila pois liedeltä. Älä keitä keittoa enää suolan lisäämisen jälkeen. Soseuta keitto, jos haluat tasaisen koostumuksen. Alla olevasta kuvasta näet soseuttamattoman koostumuksen.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Tarjoile pinaattikeitto keitettyjen kananmunien kanssa tai muun haluamasi proteeiinilähteen ja hyvän leivän kanssa. Itse käytän pinaattikeitossa raejuustoa. Mun superinhokki on keitetty kananmuna... Ja paistettu... Ja kokkeli... Ja kananmuna yleensä ottaen...
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Perheen arviot:
Minä: onpa hyvää. Jopa parempaa kuin kaupan. :)
The Chef: on hyvää
Poika: hänelle ei jäänyt ruokaa! :)
Tyttö: NAM. Siis oikeesti. Nam. Tää on vielä parempaa kuin kaupan!
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
p.s. Toimituksen huomautus. Nyt tämä äiti tuntee onnistuneensa vanhempana. <3

7 kommenttia:

  1. Kokeiluun! Mun lasten suurta herkkua myös. Mitenkähän tuo suurustaminen maissijauholla? Kun pitäisi tehdä gluteeniton. Kokemusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio! Ainakin meillä mummo suurustaa maissijauholla. Toimii siis! Omakohtaista kokemusta ei ole. Ei vaikuta mielestäni makuunkaan.

      Poista
  2. Itsetehty pinaattikeitto on niin hyvää! Keväällä ihan parasta kun laittaa sekaan vielä vähän nokkosta! 👌🏼😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin on hyvää. Hävettää myöntää, että tein itse eka kertaa lapsille. On mielestäni ollut niin helppoa tehdä sitä pakkaspakkausta. Sehän on hitaampaa!

      Poista
  3. Ihanaa kun jaksat ja kerkiät tehdä itse. Itse en ole kovinkaan suuri pinaattikeiton ystävä, joten tämä jää kokeilematta.

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!