torstai 20. syyskuuta 2018

Lehtikaalesta valmistuu maistuva yhden pannun pasta

Luulin vielä kesällä, että minähän en tykkää lehtikaalesta. Perustin hyvinkin vahvan mielipiteeni lehtikaalisipseihin, joita maistoin kerran työpaikkaruokalassa. Huom! Kerran??? Miten ihmeessä sitä voi olettaa lastenkaan muka oppivan maistelemaan uusia makuja heti, jos itse vedän tuollaiset johtopäätökset kerta maistelusta. Sitähän sanotaan, että uusia makuja pitäisi maistella vähintään seitsemän kertaa. Mihin ruokiin sulla on samanlainen epätykkäys? Mun kaikista pahin ruokainhokki on kananmuna. Syön kyllä munamaidossa ja leivonnaisissa yms. En syö munakasta, paistettua, keitettyä...

Päätin kuitenkin jo tovi sitten olla rohkea, kun huomasin kaupassa lehtikaalen olevan koko ajan todella edullista. Lisäksi bongasin sen satokausikalenterista. Hmm. Hyvä yhteys = edullista eli on satokaudentuote. Näitähän sitä pitäisikin ruuanlaitossa enemmän suosia. Oikealla satokaudella kasvavia ruokia. Tein aiemmin jo texmex henkisen yhden pannun paistoksen lehtikaalesta. Se oli superherkullista, ja siitä tuli pysyvä lisä meidän pöytään. Kurkkaa ohje tästä!
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/

https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/

https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/

https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Nyt halusin kokeilla kokonaan lihatonta, vegaanista ruokaa lehtikaalesta. Löysin nimittäin kivan kuuloisen ohjeen lehtikaalipastasta. En muista enää misä sen löysin. Sillä ei ollut enää edes väliä, koska tein pastan lopulta oman pään mukaan. Jotain siitä vielä jäi puuttumaan. Hyvällä alulla ollaan! Hyvää tästä silti tuli.

Muuten. Ennen kuin päästän sut ohjeiden pariin, muistahan mun blogin arvonnan? Arki(paska)ruokaa by Katta täytti puoli vuotta. Osallistu arvontaan kommmentoimalla täällä!

Lehtikaalipasta:
150 g lehtikaalta
2 chiliä (omani olivat medium)
1 sitruuna
4 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
500 g (tuore)pastaa
suolaa
(parmesaanijuustoa, sitruunamehua)

Huuhtele lehtikaali ja anna sen kuivua /kuivaa se. Leikkaa lehtikaaleista ruodot pois. Pilko kaali rouheiksi "siipaleiksi". Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna ne. Kuori valkosipulin kynnet ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Pese sitruuna ja raasta kuori talteen. Laita pannu kuumenemaan ja pastan keitinvesi kiehumaan. Lisää oliiviöljyä ja kuullota valkosipuliviipaleet kauniin ruskeiksi. Älä polta niitä. Nosta viipaleet syrjään. Jätä öljy pannulle. Lisää pannulle lehtikaalet. Paista lehtikaaleja kunnes ne "kärpistyvät". Voit halutessasi lisätä oliiviöljyä lisää. Älä ruskista. Lisää hienonnettu chili. Nosta lehtikaalipannu pois liedeltä.

Kun pastavesi kiehuu, lisää pastat sekaan ja suolaa makusi mukaan. Keitä pasta al-denteksi eli ei täysin kypsäksi asti. Siivilöi pastan keitinvesi pois. Lisää pastan joukkoon ruskistetut valkosipuliviipaleet, 2 rkl oliiviöljyä, raastettu sitruunankuori. Kippaa pasta lehtikaalen joukkoon ja sekoita hyvin. Voit halutessasi lisätä joukkoon runsaasti parmesaanijuustoa ja puristaa joukkoon sitruunamehua.

Tätä ruokaa oli ilo syödä. Lehtilaalesta ja chilistä tulee ihanat värit ruokaan. Tätä voi jopa sanoa kauniiksi ruuaksi. Meillä jopa koiramme Hertta arvosti tätä. Söi onnellisena hävikkiviikon kunniaksi kaikki lehtikaalen ruodot.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Perheenarviot:
minä: tosi hyvää. Jotain tähän kuitenkin voisi lisätä tuomaan "mehukkuutta"
The Chef: ihan ok. Vähän kuivaa.
Poika: Hyvää. Ei vaan ole proteiinia tarpeeksi (Mikä oli totta. Ei jaksanut illalla treeneissä.)
Tyttö: Jaa... Tällaista. Söi kuitenkin
Hertta: Lehtikaalen ruodot on ihan best!

P.s. Kysymys sulle! Millä tuunaisit pastaa ruokaisemmaksi?

5 kommenttia:

  1. Pakko myöntää, että lehtikaali on multa vielä kokonaan testaamatta! Tuohon pastaan lisäisin vielä pähkinöitä ja vaika mietoa juustoa. Tykkään simppeleitä ruokalajeista. :)

    VastaaPoista
  2. Olenkohan mä koskaan lehtikaalia ylipäätään maistanut :D

    VastaaPoista
  3. Mä luin koko ajan, että tässä puhuttiin "lehtikaalipadasta" ja ihmettelinkin, että missä ne patakuvat sitten on :D. Hyvältä näyttää pasta ja itseasiassa sopii mun makuun paljon paremmin kuin kaalipata.

    VastaaPoista
  4. Lehtikaali on sellaista jota en voi syödä, tai ainakin niin olen lukenut. Kävin lukemassa uudelleen niin raakana ei suositella syömään mutta kypsennettynä kyllä voi syödä. :D mutta jotenkin se maku on sellainen ettei niin välitä. :D

    Mutta herkullisia kuvia kyllä, ei taidakaan olla pahaa :)

    VastaaPoista
  5. Täytyypä laittaa kokeiluun. Saan äidiltä välillä hänen tekemäänsä lehtikaalipestoa. Se on ihan superhyvää!

    Bellis

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!