torstai 13. syyskuuta 2018

Raikas smoothie raparperista - ruokahävikkiä omalta osalta kuriin

Oletko sinä käyttänyt raparperia smoothiepohjassa? En minäkään ennen tätä hetkeä. Raparperisatoa tuli todella paljon, ja puska puskee uusia varsia vieläkin! Syyskuun puolessa välissä! Piti siis alkaa keksiä uusia käyttötapoja. Nyt tiedän mihin muuhun käytän pakkasessa olevaa raparperia kuin kiisseliin ja hilloon. 
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/ 
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/

Muuten. Ennen kuin päästän sut ohjeiden pariin, muistahan mun blogin arvonnan? Arki(paska)ruokaa by Katta täytti puoli vuotta. Osallistu arvontaan kommmentoimalla täällä!

Raikas smoothie raparperista:
3 raparperin vartta
5 dl mustikkaa
2 dl mansikkaa
1 banaani
prk raejuustoa
2 dl rasvatonta maitoa
1 dl tyrni-pellavarouhetta tai kaurahiutaleita

Pilko raparperit ja banaani blenderiin. Lisää muut aineet sekaisin ja sekoita hyvin. Jos sinulla ei ole blenderiä, voit myös soseuttaa ainekset sauvasekoittimella. Silloin ainesten tulee olla tuoreita tai sulatettuja.

Tässä smoothiessa korostuu muutenkin smoothien hyvät puolet. Smoothien sekaan voit heittää kaikkea nahistunutta mitä kaapista löytyy. Yleensä laitan luonnonjugurttia pohjaksi. Nyt sitä ei enää ollut teinin jäljiltä kuin tyhjä purkki jääkaapissa. Siksi heitin tällä kertaa edellisen päivän raejuustopurkin ja vähän maitoa sekaan antamaan juoksevuutta. Banaanikin oli ihan musta, mutta sisältä täysin kelpo smoothieen. Monesti sinne pääsee sekaan myös salaatinjämät ja kurkunpätkät. Smoothien myötä juuri ruokahävikki pienenee ainakin meidän taloudessa.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Nyt vietetäänkin Hävikkiviikkoa. Lue lisää ruokahävikin vähentämisestä. Mitkä ovat sinun keinosi ruuan pois heittämiseen? Minä ostan vain tarpeeseen ja ruokalistan mukaan. Silti jotain välillä menee roskiin. En ihan vielä yllä ihan sille hifistelytasolle mistä luin jostain netissä. En tee perunankuorista sipsejä, en tee porkkanannaateista pestoa. Tosin meillä koira syö onnellisena perunan- ja porkkanankuoret. :) Oikein odottaa kuorittaessa omaa herkkuannostaan. Silti tämä asia on sellainen johon ainakin itse yritän panostaa enemmän jatkossa.

P.s. Valmiista smoothiesta ei ole kuvaa. Se oli niin herkullista, että lapset vetäsivät siitä isoimman osan iltapalan yhteydessä treeneistä palattuaan. Loppu meni tänään tytölle aamiaiseksi ja minulle lounaaksi. Nälkäisenä en ehtinyt kuvailla. :)

5 kommenttia:

 1. Nam, raparperia en olekaan kokeillut, vaikka meilläkin smoothiekone surisee vähän väliä. Tummuneet banaanit on smoothiessa ihan parhaita, mutta täytyy tunnistaa, että ihan niin rohkea en ole ollut, että heittäisin nahistuneita salaatteja yms. mukaan. Hyvä vinkki, pitääpä ryhdistäytyä tässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouduin itsekin keräämään rohkeutta käyttää niitä nahistuneita salaatteja/kurkkuja yms. Niitä ei mun mielestä saa käyttää liikaa, koska muuten niitten ’liian’ terveellinen maku puskee läpi. :)

   Poista
 2. Olen joskus pohtinut sopisiko raparperi smoothieen, mutta jäänyt testaamatta - hyvä kuulla, että sopii niin uskaltautuu itsekin testaamaan! :D

  VastaaPoista
 3. Enpä ole ajatellutkaan, että raparperia voisi käyttää smoothieen!

  Meillä harvoin jää hävikkiruokaa, sillä meillä on kaksi koiraa ja yleensä toiselle aina maistuu meidän hävikki. Toki emme itsekään noin hifistelytasolla ole, mutta syödyksi tarkoitettua ruokaa meiltä jää harvoin pilaantumaan.

  VastaaPoista
 4. Tämä raparperijuttu oli minulle ihan uusi! Muuten smoothiet ovat todella hyviä hävikkiruuan vähentämiseen.

  VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!