tiistai 9. lokakuuta 2018

Aikuisten kahdenkeskisessä illassa nautitaan texmex-henkisesti Nacho Platteria

Joku on ehkä huomannut, että blogi ei täyty resepteistä ja ohjeista ihan samaan tahtiin kuin aikaisemmin. Ei kannata huolestua. On meillä syöty edelleen samalla tavalla uusia ja vanhoja ruokia "sekaisin", mutta en ole vaan ehtinyt blogia päivittää. Tämä syksy on TODELLA kiireinen töiden ja opiskelujen merkeissä, joten jostain on vaan pakko päästää vähän irti ja priorisoida omaa jaksamista. Mun omaa jaksamista lisää liikunta, yhteinen aika perheen kanssa ja tietty ne kahdenhetkiset ajat The Chefin kanssa. Jokainen teinilapsen vanhempi ehkä tunnistaa tässä yhden ongelman tai ehkä kaksikin. Kun oma jaksaminen on koetuksella, teini jaksaa AINA valvoa pidempään kuin vanhemmat. Siinä sitä sitten yritetään pyristellä siinä kehässä, että milloinkas ne vanhemmat saa kölliä sohvalla kahdestaan kynttilänvalossa, syödä hyvää ruokaa ja pussailla. <3 Muutenhan se pussailu teinien hereillä ollessa aiheuttaa oksennusreaktion. Siis niillä teineillä... Ei meillä vanhemmilla. :)
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Viime viikonloppuna saimme jopa sitten teinit petiin ennen meitä ja tuo aiemmin kuvailtu pääsi tapahtumaan. Olin vielä varannut meille punaviiniä ja iltapalatarpeet. Ne oli vain aikuisille, vaikka teinitkin niitä himoitsivat valmistaessani iltapalaa.

Nacho Platter:
1 tlk salsakastiketta
1 tlk mustapapuja
400 g jauhelihaa tai broilerin filesuikaleita
1 pss tacomaustetta
2 isoa paprikaa
mustapippuria
juustokuminaa
öljyä
tortillasipsejä
turkkilaista jugurttia
jalapenoviipaleita

Pilko paprikat rouheiksi paloiksi. Lisää pannulle öljyä ja kuullota paprikat. Siirrä pois pannulta. Valuta mustapavuista neste pois. Ruskista jauheliha /kypsennä broilierisuikaleet. Mausta tacomausteella, mustallapippurilla ja juustokuminalla oman maun mukaan. Lisää paprikat ja valutetut mustatpavut joukkoon. Paistele vielä hetki niin, että mustatpavutkin kypsyvät. Kaada seos pannulta tarjoiluastiaan. Tästä saa tulla iso "keko". Lisää päälle jalapenoviipaleita ja turkkilaista jugurttia. Laita tortillasipsit ja salsakastike erillisiin tarjoiluastioihin.
Tämä "hässäkkä" on aikuisten sormiruokaa. Tortillasipsiin on tarkoitus napata seosta ja salsaa sekaan. Tarviset todennäköisesti apuvälineeksi haarukan tai lusikan. Varaa myös serlaa kaveriksi. Saat ruuasta ruokaisemman vaikkapa päivälliselle tarjoilemalla nachosipsien sijaan rankiksia. Tämä ruokaa toimii hyvin aikuisten kesken sen punaviinilasillisen tai hyvän meksikolaisen oluen kera. Älä unohda sitruuna- tai limeviipaletta!

Summa summarum. Tässä arjen pyörityksessä on pakko osata olla armollinen itselle. Ottaa se hengähdystauko välillä. Kuunnella omaa sisintä ja todeta: "Sinä riität." Olen kiitollinen siitä mitä minulla on.
Onni alkaa siitä, mihin ankaruus loppuu - Mariska 
 



4 kommenttia:

  1. Mulla on ollut itselläkin mielessä nacho platterin teko, mutta vielä ei olla toteutukseen asti päästy :D

    VastaaPoista
  2. Joskus osasin jonkun broilerireseptin, jossa nachoja laitettiin keko ruuan päälle ja sitten se vielä kuorrutettiin juustolla. Hyvää oli, vaikkei tietenkään terveellisimmistä päästä ... pitäisiköhän etsiä se resepti jostain ...

    VastaaPoista
  3. Nacoplatter, mun ehdoton suosikki iltaruokaövereinä! <3

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!