maanantai 15. lokakuuta 2018

Bataatti-lehtikaalisosekeitto yllättää ja lämmittää syysiltana 💓

Jääkaappiin oli taas kertynyt muuttuneiden suunnitelmien myötä juureksia ja vihanneksia. Niillehän piti löytää hyötykäyttöä. En voi sietää ruokahävikkiä. Ruokahävikin välttämiseksihän minä hyvin pitkälle suunnittelen tosi tarkkaan mitä kaupasta ostetaan. Välillä (kuulemma) saatan The Chefin mielestä niuhottaakin kaupassa, kun jää- ja kuivakaapista ei löydy mitään ylimääräistä. :) Sovittiinkin sitten, että käydään yhdessä enemmän taas kaupassa. Hän ylläpitää sitten tätä meidän "suunnittelemattoman ruuan" arsenaalia. Totta puhuen meidän perheen ruokaostosten budjetti olisi varmasti kaksinkertainen, jos The Chef huolehtisi yksin meidän perheen ruokahuollosta. Ehkä me sitten täydennetään toisiamme tässäkin asiassa. 💕
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Bataatti-lehtikaalisosekeitto:
noin 500 g bataattia
150 g lehtikaalta
iso sipuli
1 chili
2-3 perunaa koon mukaan
kasvisliemikuutio
suolaa
mustaapippuria
1 dl kuohu-/kaurakermaa
vettä
öljyä

Kuori bataatti, perunat ja sipuli. Lohko ne.  Hienonna chili siemenineen. Poista lehtikaaleista ruodot ja hienonna ne. Lisää kaikki lohkotut ja hienonnetut kasvikset/juurekset kattilaan. Lisää sinne öljyä ja kuullota ne. Lisää kasvisliemikuutio ja 2 dl vettä. Kypsennä kasvikset ja juurekset. Mausta makusi mukaan suolalla ja mustallapippurilla. Lisää kerma. Soseuta. Lisää tarvittaessa lisää vettä.

Halutessasi voit tarjoilla sosekeiton lisänä turkkilaista jugurttia, raejuustoa tai muuta proteiinin lähdettä yms. Ruokaisuutta saat lisää lisäämällä keittoon erilaisia pähkinöitä. Keiton kanssa nautittavaksi sopii myös Mielettömän maistuva vuokaleipä.

Keitosta tuli tosi hyvää. En ole itse mikään bataatin suuri ystävä. Vähän siis odottelin itsekin kauhunsekaisin tuntein ruuan valmistumista. Muutenkin tästä oli tulossa sekametelisoppa... Bataatin värikin on vähän arveluttava mun mielestä... Tarina päättyi hyvin. Seuraavana onkin sitten arvovaltaisen raadin kommentit. :D The Chef ei päässyt tätä ruokaa maistamaan, kun kehtasi jäädä työpalaveriin syömään pitsaa. :)

Perheen arviot:
minä: Oikeesti! Miten tästä näin hyvää tuli?
Poika: Paljon parempaa kuin mikään sun keitto aiemmin.
Tyttö: Ihan syötävää. En tosin vielä maistanut kuin kielellä...

P.s. Mikä huipuinta, tämä ruoka valmistui parissa kymmenessä minuutissa yhteistyössä pojan kanssa. Hän kuori ja pilkkoi, minä kyselin kotitalouskokeen asioita ja valmistin keittoa eteenpäin. Nämä nopeat ruuat on arkena ihan pop.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä, tykkään erilaisista sosekeitoista! 👍

  VastaaPoista
 2. Nam! Vaikuttaa hyvältä ja kunnon valkosipulit vielä tohon, niin Diisku tykkää :D

  VastaaPoista
 3. Sosekeittoa meillä syödään melkein joka viikko. Lehtikaalia en ole montaakaan kertaa keittoon laittanut. Pitäisikin kokeilla. Senkin uhalla, että taloudessa asuu ihmisiä joiden mielestä vähänkin liian vihreä sosekeitto herättää epäilyksiä. Pitäisi olla aina perus bataatti-porkkaba-punainen linssi.

  VastaaPoista
 4. Oi! Täytyykin kokeilla joskus jotain tälläistä!

  VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!