lauantai 20. lokakuuta 2018

Ekokosmetiikkaa kotona - edulliset hiustenhellimistuotteet

Olen viime aikoina huomannut herkistyneeni todella paljon hiusväreille ja hiustenmuotoilutuotteille. Minun on pitänyt alkaa miettiä hiusten värjäämisen vähentämistä, kiitos värjäyksen jälkeen kutisevan ja kihelmöivän päänahan. Sen lisäksi atoopikkona kärsin koko ajan pienestä kuivuudesta ja kutinasta päässä. Ei ole muuten kiva juttu!

Siksi olenkin alkanut pohtia tosissaan oma hyvinvointiani. Myös päänahan näkökulmasta. Olen vaihtanut kaikki hiustenhoitotuotteet päänahkaa hoitaviksi. Hiusten värjäämisellekin pitää keksiä vaihtoehto. Värin lisääminen päänahkaan asti ei voi enää olla ainoa vaihtoehto...
Kuva Pixabay

Kuva täältä.

Hellin hiuksiani ja päänahkaani läpi vuoden kookosöljyllä. Usein laitan siitä hiusnaamion vaikuttamaan yöksi ja pesen sen aamulla pois. Tämän jälkeen vaan pitää kyllä laittaa petivaatteekin pesuun, vaikka vuoraan tyynyn pyyhkeellä. En tykkää kookoksen tuoksusta kuitenkaan niin paljon. Alta löydät mun ekovinkit tällaisen moniongelmaisen päänahan kanssa.

Hiusnaamio:
Hiero kookosöljyä hiuksiin, hiuspohjaan ja varsinkin hiusten juuriin.
Anna vaikuttaa vähintään 15-30 minuuttia tai jopa yön yli.

Päänahankuorinta-aine:
Lisää shampooseen tai kookosöljyyn yksi ruokalusikallinen sokeria.
Hiero päänahka huolellisesti läpi ja huuhtele huolella.
Toistan kuorinnan yleensä kerran viikossa.

Tykkään itse varsinkin tuosta kookosöljykuorinnasta. Se hoitaa samalla naamion kaltaisesti sun hiuksia ja hiuspohjaa. Näiden hiusten ja hiuspohjan hoitamiseen tarkoitetut tuotteet on ekologisuuden lisäksi vielä edullisia. Suosittelen kokeilemaan!

Käytätkö sinä itse tehtyjä hiustenhoitotuotteita tai mitkä on sun täsmävinkit kuivan ihon/päänahan hoitoon?


5 kommenttia:

 1. Käytän kyllä ja värjään myös itse tehtyjen värisysteemien kanssa :)

  VastaaPoista
 2. Itseäkin on mietityttänyt jo kauan hiusvärit, koska ne ihan oikeasti ovat melkoista myrkkyä, ja päädyinkin jo pari vuotta sitten siihen, että kasvatan oman värin ja tuon piristystä mukaan vaalentamalla latvat - näin vaalennusväri ei ole kosketuksissa päänahkaani. Paljonhan on myös erilaisia ekokampaamoja ja olisi kyllä mielenkiintoista kokeilla sellaistakin palvelua :)

  VastaaPoista
 3. Tätä pitää ehdottomasti testata heti huomenna! Unohdin tämän jutun, kiitos kun muistutit.

  VastaaPoista
 4. Itse laitan kookosöljyä usein hiusten latvoihin yöksi, aamulla kun pesee niin latvat on paljon paremmassa kunnossa :)

  VastaaPoista
 5. Olen kuullut muutamasta diy-hiushoidosta, mutta en ole itse kokeillut. Pitäisi varmasti testata! Ainakin kookosöljyä löytyy kotoa. Kiitti vinkeistä :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!