keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Onko tuorepuuro tuttua?

Tuorepuurot ovat viime aikoina olleet kovasti pinnalla. Meidän perheessä tehtiin niitä paljon esikoisen ollessa vielä ainokainen. Kun tyttö syntyi ja alkoi siirtyä kiinteisiin, hän ei yllättäen tykännyt tuorepuuroista. Näin ollen tuorepuurot jäivät meidän perheessä unholaan ihan viime aikoihin.

Tuorepuurot on siitä kivoja, että ne toimii hyvin sekä aamu-, ilta- ja välipaloina. Minulla on usein tuorepuuro mukana töissäkin välipalana jopa ilman ainaista kylmäsäilytysmahdollisuutta. Olenpas pakannut tällaisen joskus myös nsellaisen tytölle evääksi reissuunkin. Usko tai älä. Meidän perheessä tyttö nykyäään tykkää näistä ja poika ei. Poika rakasti näitä vauvana.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Tuorepuuro (1 annos):
1 dl (kaura)maitoa
1 dl haluamiasi puuroryynejä (kaura, ruis, kauraruis...)
0,5 dl pellavasiemenrouhetta
1 dl rahkaa /luonnonjugurttia /banaani
marjoja
(hunajaa, kaakaojauhetta)

Sekoita ainekset kulhoon ja anna "kypsyä" yön yli. Aamulla puuro on valmis nautittavaksi.

Tuorepuurot on mielestäni hitti, koska näiden aineksia voi muutella ihan oman mielen mukaan ja tehdä helposti jokaiselle omanlaisen puuron. Myös vegaanille ja gluteenittomalle tämä puuro sopii muunneltavuutensa takia.

Mulla liittyy itse asiassa tuorepuuroihin muisto ajalta, kun ei edes tiedetty mikä tuorepuuro on. Tykkäsin ja tykkään edelleen Weetabixeistä. Tein silloin tällöin maidosta, Weetabixistä ja marjoista sekoituksen, nostin jääkaappiin ja söin aamulla. Mä olin silloin niin aallonharjalla trendeissä. 😁

4 kommenttia:

 1. On tuttu ja harrastin näitä jossain vaiheessa itse aamupalaksi, pitäisi harjoitella tätä uudelleen vaikka ehkä nuo tyttösen puurot hieman samalla systeemillä kyllä tulevat tehtyäkin :)

  VastaaPoista
 2. On tuttuja. Alkuvuodesta tein paljonkin, mutta sitten se jäi, mutta viime aikoina on taas tullut tehtyä. Ne pitää hyvin nälkää. :)

  VastaaPoista
 3. Meidän perheessä minä ja nuorin tykätään tuotepuuroista. Muut lapset nirsoilevat lähinnä ulkonäön vuoksi. Pitäisi taas tehdä useammin tuorepuuroa.

  VastaaPoista
 4. Mä en oo ikinä kokeillut! Pitäisi ehkä testata :D

  VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!