tiistai 16. lokakuuta 2018

Yhden pannun tomaattinen linssipasta

Joinain päivinä kaapissa ei ole ruokaa. Tuttu tunne? Kummasti sieltä sitten löytyy näitä nyhjää tyhjästä -aineksia ja lopputuloksena on maistuva pöperö. Joskus vähemmän onnistunut kuin toisella kertaa. Tästä ruuasta tuli nyt niin onnistunut, että haluan jakaa sen teillekin!
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Säilytän tiettyjä kuiva-aineita jatkuvasti kaapissa, jolloinka niistä on helppo kokata tarpeen vaatiessa nopeastikin ruokaa. Näitä on erilaiset pavut, linssit, tomaattimurskat, pastat ja muut säilykkeet. Toki pakkasestakin löytyy aina vihanneksia marjojen ja sienien lisäksi. Joskus jopa lihaa, kun löydän punaisia aletarroja.

Pidän myös kokkauksen helppoudesta ja nopeudesta. Plussaa on aina se, kun tiskiäkin syntyy mahdollisimman vähän. Siksi suosin yhdessä pannussa valmistettavia ruokia. Tsekkaa esim. Pannukiusaus ja Texmex-henkinen yhden pannun paistos. Nyt tämä yhden pannun sarja saa jatkoa.

Yhden pannun tomaattinen linssipasta:
1,5 dl punaisia linssejä (kuiva)
iso sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattimurskaa (Mutti)
(loraus Sriraza-kastiketta)
tomaattipyrettä
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
suolaa
mustaapippuria
1/2 pussia Penne-pastaa
n. 8 dl vettä

Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele linssit. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipulit ja linssit siinä. Lisää chili- ja paprikajauhe sekaan. Kaada tomaattimurska ja puolet vedestä pannulle. Huuhtele lopulla vedellä tomattimurskapurkki. Saat sielä kaiken käyttöön. Älä vielä kaada loppuja vesiä. Keittele linssi-tomaattimurskaseosta 10-15 minuuttia pannulla ja hämmennä välillä. Lisää seuraavaksi pasta sekaan ja sekoita hyvin. Kaada loppu vesi sekaan. Lisää suola, pippuri, tomaattipyre ja Sriraza. Tomaattipyreen ja Srirazan määrän, kuten muut mausteet voit päättää itsekin. Pyreen ja Srirazan voi jättää poiskin. Anna kiehua hiljalleen, kunnes pasta on kypsää. Lisää välillä tarvittaessa vettä ja hämmentele. Maista ja mausta vielä lisää tarvittaessa. Nauti esim. Ciabattan kanssa. Pastan päälle sopii esim. Parmesan.

Perheen arviot:
minä: Hyvää!
The Chef: maistuu
Tyttö: On kyllä hyvää! (JEEE!!!)
Poika: ei ollut syömässä

4 kommenttia:

 1. Kiitos jälleen aivan super hyvän näköisestä ja varmasti makuisesta ruoka reseptistä. Olen ottanut kaikki reseptisi talteen ja tätä voisin kokeilla viikonloppuna. Onko muuten lasten mieleen ollut?

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyvältä! :) Tätä voisin kokeilla itsekin, kun oon yksin syömässä, kun mies ei innostu linsseistä.. mutta just tälläiset nopeat arkiruuat on sitä parhautta, kun ruuanvalmistukseen ei kulu ikuisuutta! :)

  VastaaPoista
 3. Sinä olet taitava "säveltämään" mainioita ruoka-annoksia. Tämäkin ruoka kuulostaa ja näyttää herkulliselta. Lisäksi juuri tuota ciapatta -leipää. Keitto sopii hyvin syksyyn.
  Kiitos taas kivasta reseptistä!

  VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!