maanantai 12. marraskuuta 2018

Mysi Lahtisen Moskovanpata

Vuosia sitten törmäsin netissä kaikkien kehumaan Mysi Lahtisen Moskovanpataan. Sen testaaminen jäi silloin jostain syystä. Varmaan syy on se, että en tunne oloani kovin kotoisaksi isojen lihakimpaleiden kanssa. En tykkää koskea ja käsitellä niitä. :) Ohje meni vuosien saatossa hukkaan, kunnes pari viikkoa sitten törmäsin siihen muistaakseni Ilta-Sanomien nettisivuilla. Ohje löytyy kuitenkin Kodin Kuvalehdestä. Lähestyvä isänpäivä sai minut pistämään ohjeen visusti talteen tulevaa juhlapäivää varten. ❤ Omalle miehelle ja lasten isälle tarjotaan vain parasta. ❤
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Isänpäiväaamu koitti. Huh. Auta seiskaluokkalaista viimeistelemään isällensä täytekakku. Estä lapsia tappelemasta, että isä saisi nukkua hieman pidempään. Kuitenkin sain kuulla, että The Chef oli herännyt 9.09 siihen, kun minä oli isoäänisesti komentanut lapsia. Ei voi pitää paikkaansa!!! Muistin onneksi samalla ottaa paistin huoneenlämpöön.

Paistin lämmettyä alkoikin sitten ruualaitto. Valmistelin paistin uuniin. Annoin lapsille ohjeet ja perunat kulhossa. Kuorikaa ne ja laittakaan kiehumaan. Saadaan sitten muusi valmiiksi padan valmistuessa. Ei mennyt kuin Strömssöössä. Tultiin lenkillä. Perunat oli kuorittuina kattilassa. Ne vaan ei ollut liedellä, eikä liesi onneksi päällä... Luulivat, että toinen oli hoitanut homman. Noh. Saatiin perunatkin kypsiksi ja muusiksi asti. Ruoka oli mitä parhainta. Olen muokannut alkuperäistä ohjetta hieman.

Mysi Lahtisen Moskovanpata:
1 kg naudan paistia
3 sipulia
3 venäläistä/valkosipulisuolakurkkua
voita
3 rkl hunajaa
2 tl rouhittua mustaapippuria
ripaus cayannepippuria
vehnäjauhoja
4 dl voimakasta lihalientä (2 lihaliemikuutiota)
1 pkt Aurajuustoa
240 g smetanaa

Ota paisti huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen ruuanlaittamista. Valmista lihaliemi eli lisää kattilaan 4 dl vettä ja kaksi lihaliemikuutioita. Kiehauta ja varmista, että lihaliemikuutiot sulavat veteen. Kuutioi paisti isohkoiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipulit. Silppua myös suolakurkut. Siirrä kolmannen suolakurkun silppu syrjään. Sulata pannussa voi. Paista sipuleita viisi minuuttia. Lisää hunaja. Sekoittele hyvin ja lisää kahden suolakurkun silppu. Paista näitä toiset viisi minuuttia ja sekoita ahkerasti. Lisää pippurit. Paista pari minuuttia sekoitellen. Siirrä sipuli-suolakurkkupaistos pataan odottamaan. Leivitä paistipalat vehnäjauhoissa. Sulata pannussa lisää voita ja ruskista pieni erä paistipaloja kerrallaan pannussa. Siirrä ruskistetut palat pataan. Leivitä ja kypsennä samoin loputkin paistipalat.  Kun kaikki paistikuutiot on ruskistettu ja ne on padassa, lisää 3 ruokalusikallista vehnäjauhoja seokseen. Sekoita ainekset. Lisää sekaan lihaliemi ja sekoita edelleen. Murustele aurajuusto liemeen ja sekoita juuston sulamiseen asti. Lisää seuraavaksi smatanat. Sekoita. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalla 175 asteeseen ja nosta pata sinne. Anna kypsyä tunnin ajan. Pienennä sitten uunin lämpö 125 asteen ja anna lihojen mureutua vielä puolen tunnin ajan. Peitä tarvittaessa kannella. Kun ruoka on valmis, ripottele kolmannen suolakurkun silppu pinnalle koristeeksi. Tarjoile perunamuusin kanssa.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Perheen arviot:
minä: aivan parasta!!! (Varsinkin toisella syöntikerralla)
The Chef: MP 6/5
Poika: Ihan OP, kunhan ei olis suolakurkkua.
Tyttö: Hyvää. MP 4,5/5

Perheen arviot olivat niin mykistävät, että tätä pitää tehdä toistekin. Tyttökin tykkäs!!! ❤

4 kommenttia:

  1. Kuullostaapa herkulliselta, pitää ottaa resepti talteen ja kokeilla joskus :)

    VastaaPoista
  2. En syö lihaa, mutta voisin kuvitella mieheni rakastuvan tähän. Vinkkaan hänelle tämän aivan varmasti :)

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa herkulliselta. Me käytetään haudutuspataa lihan kypsentämiseen. Se on ihan huippu, koska me tykätään todella kypsästä ja mureasta lihasta 👌

    VastaaPoista
  4. Tuo pataruoan nimi ei ole tuttu, mutta hyvältä näyttää taas :) Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!