sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Paprikaa, kinkkua ja pekonia piirakassa

Pidemmän aikaa teki mieli leipoa jotain suolaista. Omat perinteiset kinkkupiirakkaohjeet ei kiinnostanut lainkaan, vaan mieli teki jotain ihan uutta. Siksi päätin etsiä uutta ohjetta. Löysin Kinuskikissan sivuilta Pekoni-kinkkupiirakan ohjeen. Sitähän piti lähteä testaamaan hieman muunnellen.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Pohja tässä oli hyvin perinteinen, mutta toki toimiva. Vähän olisin halunnut testailla jonkinlaista muunlaista, joka olisi tehnyt pohjastakin mehevämmän. Myöhemmin vasta hoksasin, että olisin voinut lisätä pohjaan vaikkapa juustoraastetta tai vaikkapa ylijäänyttä ranskankermaa. Pohjaan ja piirakkatäytteisiin on hyvä heittää kaapinjämiä.

Paprikainen kinkku-pekonipiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjauhoja
150 g voita
½ dl kylmää vettä

Yhdistä jauhot kulhossa. Nypi pehmeä voi jauhoihin. VINKKI! Itse unohdan ottaa voin aina pehmenemään ajoissa, joten sulatan voita mikrossa parikymmentä sekuntia ennen nyppimistä. Näin se pehmenee sopivasti, mutta ei sula. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Tässää nopeus on valttia, ettei taikina lämpene liikaa. Levitä taikina sormilla kevyesti levittäen ja painellen vuoan (sisähalkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. VINKKI! Jos taikina alkaa tarttua käsiin, kostuta niitä kylmällä vedellä.

Täyte:
1 pkt pekonia
250 g  savukinkkua
iso sipuli
2,5 dl kolmen sipulin ruokakermaa
1 dl kuohukermaa
2 munaa
2 dl emmentaljuustoraastetta
1,5 isoa punaista paprikaa
mustaapippuria, chilijauhetta

Leikkaa pekoni kuutioiksi ja paloittele savukinkku ja kokonainen paprika. Säästä paprikakuutioita hieman myös kerman joukkoon laitettavaksi. Paista pekoni pannulla rapeaksi. Lisää silputtu sipuli, kuutioitu kokonainen paprika ja kinkkukuutiot pannulle. Sipuli pehmenee samalla ja kinkku ja paprika maustuvat samalla. Lisää kulhoon kermat ja vatkaa munat joukkoon. Rouhi makusi mukaan mustaapippuria ja halutessasi chilijauhetta. Lisää myös juustoraaste ja paprikakuutioita. Sekoita kerma-juusto-seoksen joukkoon pekonikinkkuhöystö mukaan. Lisää seos pohjan päälle. Viipaloi puolikas paprika koristeeksi päälle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Piirakka maistui koko perheelle todella hyvin. Makunsa puolesta sopii niin arkeen kuin juhlaan ja illanistujaisiin. Suosittelen testaamaan!!! Täytteitähän voit varioida oman mielen mukaan. Muista myös käyttää piirakoihin yllätysainekset jääkaapista. Tiedä minkälasia suosikkimakuja syntyykään!
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/

4 kommenttia:

  1. Mulla on ollut jo pidempään mielessä suolaisen piiraan tekeminen, mutta jotenkin se on vain jäänyt o.O

    VastaaPoista
  2. Oi kuinka herkullisen näköistä! Itse leivoin pari päivää sitten mifupiirakan, jossa oli lisäksi paprikaa, kirsikkatomaatteja ja mozzarellajuustoa. Siitäkin tuli hyvää!

    VastaaPoista
  3. Olipas herkullisen näköinen piirakka. Tätä on pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa tosi hyvältä, nappaan ohjeen talteen, tätä täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!