tiistai 23. huhtikuuta 2019

Helppo pinaatti-raejuustolasagne

Törmäsin uusia reseptejä etsiessäni KRuoka reseptiin pinaatti-raejuustolasagneohjeeseen. Tämä meni heti testauslistalle, koska rakastan pinaattia ja toisekseen raejuusto on tosi pop meidän perheessä hyvänä proteiinilähteenä.

Muuten. Olisi kiva kuulla mitä sinä tykkäät mun blogista ja postauksista! Jätä kommenttia blogiin. Kiitos.💓 
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Sovelsin ohjetta oman perheen makuun sopivammaksi lisäämällä ohjeeseen jauhelihan. Tämä ohjehan on alunperin lihaton. Mietin taas muun perheen ruokailtua mua ennen tätä, että taidan hakata päätä puuhun tarjoamalla näitä uunimakaroniruokia. Tyttö vaan ei tykkää näistä. Oli syönyt omaa annostaan tunnin ajan. Itse taas tulin töistä hillittömän nälkäisenä ja vetäisin ruuan niin nopeasti, etten muistanut kuvaakaan räpätä. 😅

Helppo pinaatti-raejuustolasagne:

6-8 lasagnelevyä (Barilla on mun suosikki)

Tomaattikastike:
1 iso sipuli
1 prk Mutti-tomaattimurskaa (esim. Chili)
4 dl maitoa
öljyä
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Pinaatti(-jauheliha)kastike:
300 g pinaattia (2x 150g pakastepinaattipussia)
400 g vähärasvaista jauhelihaa
1 dl maitoa
½ tl suolaa
½ tl mustaapippuria
½ tl chilijauhetta
500 g raejuustoa
150 g Emmental-juustoraastetta
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Tomaattikastike:
Silppua sipuli ja kuullota se öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska. Anna hautua hetken. Lisää maito joukkoon.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Pinaatti(-jauheliha)kastike:
Sulata pinaatit. Paista ja mausta jauheliha. Lisää sulatetun pinaatin ja paistetun jauhelihan joukkoon maito.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Kokoa lasagne. Lisää alimmaiseksi pinaatti(-jauheliha)kastiketta ja sen päälle tomaattikastiketta. Lisää seuraavaksi raejuustoa ja lasagnelevyt. Toista tätä riittävän monesti, kunnes päällimäiseksi jää pinaatti(-jauheliha)kastiketta ja tomaattikastiketta. Laita päälle Emmental-juustoraaste. Paista 200 asteessa (kiertoilma 175) 30 minuuttia. Anna lasagnen asettua uunista oton jälkeen 10 minuuttia.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Perheen arviot:
The Chef: hyvää on
Minä: (nälkäisenä 12h työpäivän jälkeen) KAIKKI MAISTUU!!!
Poika: on hyvää. Piti nälän.
Tyttö: ilmeisesti aivan kamalaa. Söi ruokaansa tunnin pöydässä.

5 kommenttia:

  1. Pinaatti on niin mahtava, siitä saa vaikka mitä hyvää. Meillä oli juuri viime viikolla pinaatti-sienipastaa :) Niin hyvää!

    VastaaPoista
  2. Hei mä oisin kaivannut tätä vinkkiä eilen, kun tuskailin mitä ruokaa taas lapsille laittaisin! Täytyy kokeilla, silläkin uhalla että uusista ruokalajeista harvoin tykkää kaikki. :D

    VastaaPoista
  3. Tätä pitää ehdottomasti testata! Sun blogista löytyy aina ihan loistavia vinkkejä, viimeksi lunttasin sitä italianpadan ohjetta :D

    VastaaPoista
  4. Tämä kuulostaa sellaiselta, että maistuisi meillekin. Kokeiluun menee :). Sun blogista on löytynyt tosi paljon hyviä reseptejä ja vinkkejä arkiruokaan!

    VastaaPoista
  5. Kävin pitkästä aikaa katsomassa olisiko talven tauon jälkeen postauksia tullut ja ilahduksekseni oli. Olen testannut joitakin sun jakamia ohjeita, joten jatka vain samaan malliin :) Perheen kommentit ruuasta plussaa :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!