lauantai 13. huhtikuuta 2019

Herne rokkaa eli hernerokkaa

Kuka teistä tekee hernekeittoa itse? Minä aloin tehdä sitä muutama vuosi sitten. Olin aina ollut siinä uskossa, että tykkään vaan purkkihernekeitosta. Tämä myytti tuli kumottua, kun tein itse ekan kerran. Tulihan siitä hyvää.

Hernekeitto vaatii hieman malttia, sillä herneiden tulee liota yön tai työpäivän yli ja keittoaikakin on muutama tunti. Ainakin minun ohjeessa. :)
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Katan hernekeitto:
500 g kuivattuja herneitä
2 l vettä
iso sipuli
meiramia
suolaa
sinappia
(palvikinkkua)

Huuhdo herneet ja liota herneitä 8-10 tuntia parissa litrassa vettä. Keitä herneet liotusvedessä miedolla lämmöllä ja lisää sipulihakkelus. Minimikeittoaika minulla on ollut 4 tuntia. Ykkösellä hauduteltaessa olen jättänyt jopa työpäivän /yön ajaksi hautumaan kypsäksi. Lisää kuutioitu palvikinkku halutessasi. Palvikinkun voit korvata myös esim. jauhelihalla, soijarouheella yms. Mausta meiramilla, suolalla ja sinapilla. Tarjoile näkkärin ja maidon kanssa! Nauti!

Parhaimman ja paksuimman rokan saat jättämällä keiton vielä yön yli kylmään ja lämmittämällä sen sitten seuraavana päivänä. Tai teet niin ison keiton josta riittää useaksi päiväksi. Meidän nelihenkinen perhe syö tämän annoksen lähes kerralla. Noh. Ei sentään. Jää siitä meille vanhemmille lounasta.

Perheen arviot:
The Chef: ainahan tämä maistuu
minä: jep. Hyvää on.
poika: ihan jees
tyttö: hmm. syöhän tätä

P.s. Kokeile joskus hernekeittoa aurajuuston kera. Eksoottisen kuuloinen yhdistelmä toimii!!!

1 kommentti:

  1. Tämän ruoan toimivuus on yllättänyt itsenikin! Ja ihan älyttömän hyvää, kun käyttää savupotkaa kinkun tilalla :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!