torstai 11. huhtikuuta 2019

Syrnikit eli rahkaletut

Välillä tulee todellakin pohdittua, että minkälaista ruokaa sitä lapsille tarjoilisi ilta- tai välipaloiksi. Nyt törmäsin nettiä selaillessani syrnikkeihin eli rahkalettuihin. Syrnikki oli jo sanana niin mielenkiintoinen, että nämähän piti tsekata ja testata. Nämä jää kyllä meidän perheen ruokalistalle. Ihanaa vaihtelua iltapalalle!!! Ohje on myös niin helppo, että lapset voi itsekin tehdä näitä vallan mainiosti.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Ohjeen poimin talteen K-ruoka-sivulta. Ohje oli kyllä hieman hämäävä. Perustaikinan sanottiin riittävän 15 lettuseen. Eihän tuollainen määrä neljälle riitä iltapalalla varsinkin, kun lapset on tulleet suoraan treeneistä iltapalapöytään. Tein sitten taikinan kaksinkertaisena. Arvatkaa mitä tapahtui? Rahkalettuja paistui ja kypsyi tooodeeella paljon!!! Ei siinä mitään. The Chefille ja minulle jäi molemmille muutama maistettavaksi ja lapset söivät muut.

Syrnikit eli rahkaletut:
2 prk (500 g) maitorahkaa
6 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
½ tl suolaa
voita tai öljyä paistamiseen

Sekoita ainekset hyvin sekaisin. Anna turvota 10 minuuttia. Paista lettupannulla. Käytä paistamisessa voita tai öljyä. Nauti hillon kanssa tai tee itse vadelmahilloke.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Perheen arviot:
The Chef: hyvä iltapala
Minä: peesaan The Chefiä
Ipanat: Onpa hyviä!!!

4 kommenttia:

  1. Nam, varmasti ovat hyviä ja noista on helppo tehdä gluteeniton versio vaihtamalla vaan jauhot :)

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä hyvältä! Rupes heti tekemään mieli lettuja :)

    VastaaPoista
  3. Rahkaletut on ihania! Pitääpä tehdä taas joku päivä! 😍

    VastaaPoista
  4. Ihan vesi herahti kielelle. Mainio ruokavinkki lapsiperheelle totta tosiaan. :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!