keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Tee ja testaa itse tehtyjä kananuggetteja!

Olen tehnyt nyt muutaman kerran itse kananuggetteja. Syy miksi aloitin vasta nyt, on niinkin yksinkertainen, että LUULIN teon olevan todella monimutkaista ja minun aivorakenteelle liian työlästä. Kuinka väärässä olinkaan. Naiden tekeminen on tosi helppoa. Isoin homma on siinä, että pyörittelen ne kananmunissa ja jauhoissa. Onneksi sain tässä tytön avuksi.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Itse tehdyt kananuggetit:
800 g kanafilettä
pancojauhoja
kananmunia
suolaa
chiliä
cayannepippuria
mustaapippuria

Leikkaa kanafileet sopivan kokoisiksi paloiksi. Itse olen tehnyt noin 2x5 cm paloja. Riko kananmunat syvään lautaseen ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää pancojauhot lautaselle ja laita makusi mukaan mausteita. Niitä saa laittaa aika runsaasi. Sekoita mausteet ja pancojauhot.

Laita joko rasvakeitin lämpenemään tai lämmitä pannulla paljon öljyä. Jos teet pannulla, ota huomioon, että kanapalojen pitää upota öljyyn kokonaan.

Kasta palat huolella kananmunassa ja jauhota ne joka puolelta. Paista sopivissa erissä joko rasvakeittimessä tai pannulla. Itse käytän rasvakeitintä, ja tällöin yksi satsi kypsyy noin viidessä minuuttissa. Nuggetit ovat valmiita, kun niiden väri on kauniin kullanruskea.

Tarjoile nuggetit vihersalaatin ja chilikastikkeen kanssa. Halutessasi voit tehdä esim. ranskalaisia rinnalle. Bon Appetit!

Perheen arvio:
The Chef: on nämä kyllä hyviä
minä: nam
Poika: Näitä lisää!
Tyttö: Maistuu!

P.s. Pakko jakaa teille hauska sattumus. Kirjoittelin blogitekstiin lisää tekstiä saatuani kuvat mukaan. Ihmettelen ääkkösten häviämistä. Olin blondina vaihtanut näppäimistön kielen suomesta englanniksi. Piti ihan KVG eli katsoa googlesta apu. Tunsin itseni hiukka pöllöksi. :)

4 kommenttia:

 1. En osta ikinä nugetteja, koska noh, niiden lihalaatu tiedetään, mutta tuollaiset fileestä tehdythän voisi ollakin ihan hyviä :)

  VastaaPoista
 2. Kieltämättä pitäisi kokeilla näitä itsekin. Jälkeläinen fanittaa nugetteja, joten tälläinen omatekemä versio olisi parempaa laatua kuin kaupan valmiit.

  VastaaPoista
 3. En kyllä uskaltaisi tehdä ilman rasvakeitintä, näen jo sieluni silmin sen rasvan määrän mikä pannulta roiskuu ympäri keittiötä :D

  VastaaPoista
 4. Tosi helppo ohje! Täytyy kokeilla :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!