perjantai 5. huhtikuuta 2019

Tonnikalapastavuoka on nopea ja ruokaisa

Kalaruuat aiheuttavat minulle aika ajoin päänvaivaa. Haluaisin syöttää niitä perheelleni enemmän ja monipuolisemmin. Kala on vain niin arvokasta, että sitä ei todellakaan raaski syödä koko ajan. Tuntuu, että entisaikainen opiskelijan tonnikalakin on noussut hinnaltaan arvoon arvaamattomaan. Mitkä on sun kalaruokabravuurit? Haluaisitko jakaa sen mulle? Lisää ohje kommenttiin tai heitä sähköpostia: arkipaskaruokaa@gmail.com. :)
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Tonnikalapastavuoka:
3 purkkia tonnikalaa paloina (1-2 öljyssä maun mukaan, loput vedessä)
Kaapin pohjalta vihannekset (puolikas kesäkurpitsa, puolet paprikasta ja pari nahistunutta chiliä)
Punaisia linssejä kourallinen
8 dl makaronia
2 prk tomaattimurskaa
mustaapippuria
suolaa
lihaliemikuutio
2 dl kermaa
purkki kermaviiliä
5 dl vettä

Lado raa'at makaronit, tonnikala, pilkotut vihannekset ja linssit isoon pataan. Sekoita ja mausta suolalla ja mustallapippurilla. Kaada erilliseen kulhoon tomaattimurskat, kerma ja kermaviili. Kaada pataan ja sekoita taas hyvin. Sulata lihaliemikuutio vedessä ja kaada vesi pataan. Sekoita. Päälle voit laittaaa makusi mukaan juustoraastetta tai korppujauhoa. Paista 50 minuuttia tai kunnes makaroonit ovat kypsiä. Paistolämpötila kiertoilmauunissa on 175 astetta, muuten 200 astetta.
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Hyvää ruokahalua!

Perheen arviot:
The Chef: kyllähän tätä syö... (ei ole tonnikalaruokien ystävä)
Minä: Maistuu!
Poika: on hyvää
Tyttö: Yök. (Ei tykkää pataruuista)

P.s. Kuten kuvasta huomaa, kokki oli tekemässä ruuan ensin paljon pienempään vuokaan. Piti vaihtaa lennosta! :) Tätä ruokaa syötiinkin sitten pari päivää ja me vanhemmat otettiin tätä myös yhtä monena päivänä lounaaksi töihin mukaan.

3 kommenttia:

  1. Mä kaipailen myös kalaruokaohjeita, tämä kuulostaakin hyvältä! Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos reseptistä. Tonnikala on unohtunutkin ruokalistalta viime aikoina. :)

    VastaaPoista
  3. Ruokavinkkejä ei voi olla koskaan liikaa, kiitos tästä :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!