maanantai 1. huhtikuuta 2019

Valkosipulinen tomaatti-savulohipasta räjäyttää tajunnan!

Tervehdys pitkästä aikaa! Olette varmaan mihin tämä Arki(paska)ruokaa kokki on kadonnut. En ole kadonnut mihinkään patojeni ääreltä. Olen vain kadonnut maailmaan nimeltä yrittäjyys. Menin perustamaan kahden kumppanin kanssa oman yrityksen, CREATECOn. CREATECO tarjoaa valmennuksia omaan osaamisen kehittämiseen pien- ja mikroyrittäjille, julkiselle ja kolmannelle sektorille. Onpas meille tärkeää myös sinunkin osaaminen. Tällä hetkellä valmennuksiin pitää vielä osallistua fyysisesti Oulunseudulla, mutta tulevaisuudessa myös verkkokoulutukset ja webinaarit tulee olemaan mahdollisia. Toivottavasti jo ensi syksynä. :)
www.arkipaskaruokaa.blogspot.fi
Sain viime viikolla ison kimpaleen todella herkullista lämmin savulohta. Kiitos Vänelle <3 Siitä söimme eri kokoonpanoilla jo aiemmin, ja nyt oli aika tehdä lopusta ruokaa. Päätin tehdä valkosipulisen tomaatti-savulohipastan.

Valkosipulinen tomaatti-savulohipasta
noin 400 g lämmin savulohta (tai muuta rasvaista kalaa)
1 prk Mutti-tomaattimurskaa
2 dl kuohukermaa
1 tl valkosipulitahnaa (esim. Spice up)
oivaariinia
½ dl vehnäjauhoja /Maizenaa
mustaapippuria
chilijauhetta

kourallinen spagettia
suolaa

Lisää nestemäinen Oivariini kuumalle pannulle. Lisää puoli desiä vehnäjauhoja /Maizenaa Oivariin sekaan ja vispaa ne sekaisin. Älä anna ruskistua. Lisää pieni loraus vettä ja valkosipulitahna. Vispaa edelleen. Kaada tomaattimurska sekaan. Sekoita hyvin. Laita spagetit valmistumaan. Anna tomaattimurskaseoksen hautua pienellä lämmöllä noin kymmenen minuuttia välillä hämmennellen. Lisää mustapippuria ja chiliä makusi mukaan. Lisää kuohukerma ja anna kiehahtaa. Lopuksi lisää savulohi tai muu kala ja anna sen lämmetä seassa. Savulohipalat voit palastella lastalla pieniksi paloiksi sekaan. Älä anna murentua "hipuiksi".
www.arkipaskaruokaa.blogspot.com
Perheen arviot:
minä: ihan huippua
The Chef: tosi hyvää (otti vielä loput evääksi töihin ja uusi palaute tuli heti lounaan jälkeen: vielä parempaa kastikkeen hauduttua)!
Tyttö: hyvää
Poika: tosi hyvää!

p.s. Kurkkaa siis vielä mun ylpeys: www.createco.eu!

5 kommenttia:

  1. Voi namskis! Tämä menee varmasti kokeiluun :)

    VastaaPoista
  2. Tomaatti ja valkosipuli on keskenään hyvää, savulohi on hirmu hyvää jotwn tämän on oltava törkeän hyvää!

    VastaaPoista
  3. Nam vaikuttaa hyvältä! Itse lykkään valkosipulia tyyliin kaikkeen :D

    VastaaPoista
  4. Näyttää ja kuullostaa hyvältä, itsekin olen nykyisin ronskimmin alkanut käyttää valkosipulia ruuassa :D

    VastaaPoista
  5. Tuo on totta, että seuraavana päivänä kastike on vielä parempaa kun on saanut hiukan maustua ja tekeytyä :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!