tiistai 14. toukokuuta 2019

Älykäs kauppalista - arjen supersankari!

Mun elämään on tullut uusi rakkaus 😊 Tai no ehkä tuo rakkaus on liian voimakas sana kuvaamaan tätä tunnetta. Ehkä voidaan puhua ennemminkin elämää huomattavasti helpottavasta sovelluksesta puhelimelle. Mä voisin jakaa tätä ilosanomaa kaikille. Jos et ole vielä tätä testannut, ota käyttöön!!!

Mähän teen torstaisin tai perjantaisin riippuen perheen aikatauluista tulevan viikonlopun ja työviikon ruokalistan valmiiksi. Ennen tein sen perinteisesti paperille. Toiselle lapulle kokattavat ruuat ja toiselle kauppalista. Törmäsin sitten Foodie-sovellukseen etsiessäni App Storesta sähköistä kauppalistaa. Se on S-ryhmän sovellus, johon voit luoda oman profiilin ja liittää omat vihreän kortin tiedot, määrittää oman koti Äs-kaupan yms. Eniten mua auttaa nimen omaan tuo oma kauppa. P.s. Foodieta voi käyttää myös tietokoneella osoitteessa www.foodie.fi.
https://www.arkipaskaruokaa.fi/
Kun teen kauppalistan, näen mitä mikin tuote maksaa lähi-Prismassa ja ennen kaikkea mistä hyllyvälistä mikäkin löytyy! Mä niin rakastan tätä sovellusta!!! Mun tyttö mainitsikin, että äitin ei tartte enää menettää hermoja kaupassa ruokaostoksilla ruokia etsiessä. Foodiessa löytyy myös oman kaupan kodintarvikkeetkin eli se on paljon enemmän kuin pelkkä ruokasovellus.

Toinen mun elämää helpottava ominaisuus siinä on reseptihaku. Eilen esim. kokkasin sen ohjeella Valkosipulista jauhelihapastaa. Tänään vuorossa oli Juustoinen makaronilaatikko.  Kun vielä haen noi haluamani ruuat sovellukseen, se lisää tarvittavat ainekset kauppalistalle ja jättää ko. ruuan "reseptipankkiin" talteen. Sitten vain aina poistelen kauppalistalta ylimääräiset jo kaapissa olevat ruuat. Tämän muuten voi jakaa myös muille perheenjäsenille. Sitten muutkin voisi lisätä kauppalistalle uupuvia tuotteita. En sitten tiedä onko tämä siunaus vai mitä, kun The Chef ei jaostani huolimatta ole ottanut tätä käyttöön. :)
https://www.arkipaskaruokaa.fi/
Tässä sovelluksessa on paljon muitakin ominaisuuksia, joita en ole itsekään vielä käyttänyt. Sitten tällainen vastaava on myös K-ryhmällä. Sen nimi on K-Ruoka.  Tätä voi käyttää myös tietokoneella osoitteessa www.k-ruoka.fi. Sitä tulee vähemmän käytettyä, koska lähikauppa sattuu olemaan Ässä. Näitä ei-kaupparyhmä sidonnaisia sovelluksia mobiilille on paljonkin olemassa.  Näitä löytyy hakusanalla "kauppalista", "ostoslista" yms.

Käytätkö sinä perinteistä kynää ja paperia vai mikä sovellus sinulla on käytössäsi?

4 kommenttia:

 1. Mulla on vähän ristiriitainen suhtautuminen puhelimen täyttymisestä erilaiseista appseista (vaikka hyviä olisivatkin). Ehkä extrana vielä se, että teen noita myös jossain määrin työkseni :)

  Kovasti ihmiset ovat myös kehuneet K-ketjun vastaavaa versiota. Ruokaohjeineen kaiken kaikkiaan sovellukset tuovat kyllä lisäarvoa normi kauppalistan riipusteluun verrattuna.

  VastaaPoista
 2. K-Ruoan sovellusta oon käyttänyt ja se on ollut näppärä. Nykyään käytössä vaan puhelimen note:ssa oleva lista, josta saa ruksittua yli sitä mukaan kun ostelee :D

  VastaaPoista
 3. Mulla on foodie ollut käytössä jo vuosia mutta oon erittäin tyytyväinen että se kehittyy jatkuvasti! K-ryhmällä on melkeen vastaava, mutta sitä en käytä juuri ollenkaan kun ei tule K-ryhmän ruokakaupoissa käytyä.

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
 4. Täällä myös Foodie ollut joskus käytössä ja on kyllä näppärä 😊 täytyy taas aktivoitua sen käyttöön.

  VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!