torstai 9. toukokuuta 2019

Helppo ja nopea jauheliha-pastakeitto arkeen

Meillä syödään mielestäni liian vähän keittoja. Keitän kyllä The Chefille ja minulle lounaiksi keittoja mukaan otettavaksi töihin. Tykkäisin silti syödä niitä enemmänkin.

Nyt arjen päälle pakkautuva kiire (vanhempainiltoja koulusta ja harrastuksista joka ilta lasten treenien lisäksi joka ilta), pakotti etsimään nopean ja helpon ruuan arki-iltaan. Yllättäen en ollut edellisenä iltanakaan tähän ruuhkailtaan varautua kokkaamalla etukäteen. Valion helppo jauheliha-pastakeitto tuli hätiin. Onko teidän perheessä näin keväisin kiirettä koulu-/harrastus-/työrintamalla?
https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/
Valion lupaus ruuasta:
"Koko perheelle maistuva lempeä ja helppotekoinen jauhelihakeitto sopii kiireiseenkin arkeen ja keitto valmistuu alle puolessa tunnissa − todellinen arjen pelastaja."
Sitä se kyllä olikin tuona arkisena iltana. Lopussa vaan saat kuulla meidän perheen kommentit tähän ruokaan. Muokkasin ohjetta hieman omiin tarpeisiin. Minun pakkasesta ei nimittäin esim. pakastesipulikuutioita löydy.

Helppo ja nopea jauheliha-pastakeitto arkeen
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1 öljyä tai voita paistamiseen
8-10 dl vettä
2 lihaliemikuutiota
4 dl pastaa
400 g keittojuureksia (käytin itse Rainbown isoja keittojuureksia)
2 - 3 rkl tomaattipyreetä
2 dl ruokakermaa
basilikaa
mustaapippuria
suolaa, chiliä

Kuori ja silppua sipuli. Kuulota sitä pannulla öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista se huolella. Mausta jauheliha makusi mukaan. Lisää vesi, pasta ja lihaliemikuutiot. Keitä pasta lähes kypsäksi ja lisää juurekset. Hämmentele välillä ja lisää tarvittaessa vettä. Lisää tomaattipyre ja ruokakerma. Anna keiton hautua vielä hämmennellen sitä n. 5 minuuttia.

Tämä ruoka tuli valmiiksi tosiaankin alle 30 minuutissa. Supernopea ruoka arkeen. Tällaisista tykkään. Muutenkin tämä taisi olla ensimmäinen kerta (oikeasti!), kun käytän pastaa keitossa. Ehkä testaan toistekin!

Perheen arviot:
The Chef: ok
Minä: ok
Poika: jauhelihakastiketta keittona. Meneehän tämä näinkin!
Tyttö: ihan hyvää

P.s. En lannistu. Aion kokeilla tästä vielä uutta variaatiota. Tykkäsin nimittäin tämän ruuan nopeudesta!

4 kommenttia:

 1. Itse tehnyt monet kerrat aikanaan myös tämän tyyppistä. Meillä vaan ei oikein tuo pasta keitossa mene muille kuin mulle :)

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
 2. Kiitos ohjeesta, pitää testata joskus kun tekee mieli tehdä keittoa :)

  VastaaPoista
 3. Äiti laittoi aina pastaa jauhelihakeittoon, se oli parasta! Tomaattimurskakin on ihana lisä jos ei pyreetä halua. Nykyisin en syö lihaa, mutta tätä voisi varmasti kokeilla myös soijarouheella tai jollain muulla vastaavalla.

  VastaaPoista
 4. Vaikuttaa superhelpolta! EI tosin sovi omaan ruokavalioon tällä hetkellä, mutta joskus sitten!

  hanna
  http://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!