torstai 11. heinäkuuta 2019

Ahvenanmaan pannukakku vähentää ruokahävikkiä

En teistä tiedä, mutta minua ahdistaa suuresti, jos ruoka menee haaskiin. Ruokahävikin vähentäminen on siis mulla koko ajan takaraivossa. Tiesitkö muuten, että Hävikkiviikkoa vietetään taas tulevana syyskuuna? Tilasin itselleni heiltä jopa uutiskirjeen. Jospa sieltä saisi uusia vinkkejä hävikin minimoimiseen.
www.arkipaskaruokaa.fi
En ole kovin innokas leipomaan, joten puurojen ja pottumuusien hyväksikäyttäminen sämpylöissä, ei ole se ekana mieleen putkahtava asia. Tosin sitäkin pitää testata. Nyt kun meillä jäi lounaalta mannapuuroa yli, piti miettiä, mitä siitä tehdään. Roskiinkaan en sitä halunnut laittaa. Oletko hoksannut aiemman postaukseni, jossa kerron, kun meillä syödään puuroja ihan "oikeana" ruokanakin, eikä vain aamu- tai iltapaloina? Se on edullista kotiruokaa.

Manna- tai riisipuuron jämät saa helposti upotettua Ahvenanmaan pannukakkuun. Ohje on Kotikokin sivuilta. Muunsin tätä vain siten, että jätin pois hienon sokerin kokonaan. Pannukakku saa tarpeeksi makeutta vaniljasokerista ja päälle laitettavasta hillosta.

Ahvenanmaan pannukakku:
n. 3 dl manna- tai riisipuuroa (laitoin vähän reilu kaksi kauhallista)
5 dl (kaura)maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 dl sulatettua voita
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
2 tl kardemummaa

Sekoita puuro ja maito kulhossa. Lisää loput ainekset joukkoon ja vatkaa hyvin tasaiseksi. Kaada joko voidellun tai leivinpaperitetun uunipellin päälle. Lisää pinnalle halutessasi hiukan voisulaa. Kypsennä kiertoilmalla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile mansikka- tai vadelmahillon kanssa. Vaniljakastike tuo tähän sitten ripauksen arjen luksusta. :)
www.arkipaskaruokaa.fi
www.arkipaskaruokaa.fi
www.arkipaskaruokaa.fi
Perheen kommentit:
The Chef: Tosi hyvää!
Minä: Komppaan The Chefiä! Onneksi jätin hienon sokerin pois. Olisi tullut liian makeaa.
Poika: Maistuu!
Tyttö: Ihanaa! Tässä on kardemummaa!!!



4 kommenttia:

  1. Pannaria ei olekaan tullut ihan äskettäin tehtyä, siitä se ajatus sitten lähti.. :D

    VastaaPoista
  2. Tehnyt tätä samaa useasti. Ihan huippu juttu :)

    VastaaPoista
  3. Mullakin tekee pahaa kun ruokaa menee hävikkiin, yritän tehdä fiksuja valintoja kaupassa, jotta minimoisin ruokahävikin.

    VastaaPoista
  4. Mulla on ruokahävikki jatkuvasti mielessä ja kyllä harmittaa jos joutuu ruokaa heittämään pois. Olen saanut kyllä ruokahävikin minimiin ja mies on sen myös huomannut, kun syömme jämiä päivittäin :D

    Täytyykin tehdä varmaan tänään lauantain kunniaksi pannaria <3

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!