perjantai 12. heinäkuuta 2019

DIY - Tikkurilan Supi saunavahalla saunan värimaailma muuttuu helposti ja nopeasti

Meidän talo viettää syksyllä 12-vuotisjuhliaan. Tyttö oli 10 kuukautta tänne muuttaessaan ja poika 1v 10kk. Pieniä rakkaudenpalasia siis olivat. Nykyään vaan vähän isompia. Kasvusta kertookin vaikkapa alla olevan kuvan löylykauha. Sen sain tytöltä äitienpäivälahjaksi. Rakkaudella oli omin pikku kätösin vääntänyt teknisen työn tunneilla.
www.arkipaskaruokaa.fi
Näiden vuosien aikana koti on kokenut paljon rakkautta ja paljon yhdessä koettuja haasteita. Nyt on kuitenkin aika alkaa tehdä remonttia. Vessa meillä remontoitiin jo toissa kesänä. Kevyesti vain pintaremonttia sinne laitettiin. Samalla linjalla jatkettiin nyt saunan kanssa. Isommat pinnat (seinät ja lattiat) aletaan rempata tulevan syksyn aikana. Siinä on The Chefille puuhaa. Minä olen näissä hommissa ihan assarina. Niin. Maalasihan The Chef meidän talonkin. Lapset maalasivat aidan. Minulle jäi terassien öljyäminen. Reilua :D
www.arkipaskaruokaa.fi
Saunaan The Chef toteutti Tikkurilan Supi Saunavahalla pintaremontin. Koko remonttiin meni vajaa päivä. Hän purki saunan lauteet ja vahasi ne ulkona. Onneksi oli kuiva kesäsää. Saunasta tuli tosi kiva!
www.arkipaskaruokaa.fi
Me haaveillaan lisäksi vielä uudesta kiukaasta vanhan tilalle. Vielä vaan ei raaskita ostaa sitä. Ylemmässä kuvassa on meidän nykyinen kiuas ja alla kiuas, jonka tyyppisestä haaveillemme.
www.arkipaskaruokaa.fi

Mitä tarvitset:
⇒ Tikkurilan Supi saunavahaa, vaahtomuovisiveltimen, hiomapaperia, maalarinteippiä ja suojamuovia
(Tikkurila suosittelee saunan lauteiden pesua etukäteen. Me ei sitä tehty, kun sauna oli aika vasta pesty.)

DIY-vinkit!
⇒ Ole huolellinen saunan lattioiden ja seinien suojaamisessa. Tikkurilan Supi saunavaha on todella juoksevaa!!! Se roiskuu. Kannattaa panostaa suojaamiseen. The Chef levitti ison pressun suojaamaan terassia.
⇒ Kuiva saunanlaudepuu voi imeä yllättävän paljon vahaa! Meille suositeltiin (normikokoinen neljän hengen sauna) yhtä pientä purkkia saunavahaa paikallisessa K-raudassa. Ostimme varulta ison. Se oli hyvä homma. Piti nimittäin hakea vielä yksi pieni purkki lisää. Kokonaisuudessaan tälle muutokselle tuli hintaa 30-40 euroa saunasuoja-aineen ja vaahtomuovisiveltimen kanssa. Muut tarvikkeet meiltä löytyi kotoa ennestään.
www.arkipaskaruokaa.fi
www.arkipaskaruokaa.fi
Tee näin (tästä löydät ihan Tikkurilan virallisen ohjevideon):
1. Pese saunan lauteet tarvittaessa ja anna niiden kuivua.
2. Hio lauteet. Pyyhi hiontapöly pois.
3. Suojaa saunan lattia ja seinät huolellisesti.
4. Levitä huolellisesti vaahtomuovisiveltimellä alue kerrallaan vahaa. Käytä vain riittävä määrä vahaa kerrallaan.
5. Anna pintojen kuivua ja tuuleta tila.
6. Pintojen kuivuttua esilämmitä sauna ja tuuleta lisää.

Mitä tykkäät saunan uudesta ilmeestä?
Me tykätään kyllä todella paljon.
Kun vaan vielä saadaan uusi kiuas taloon, kelpaa!

P.s. Saunasta tuli niin hieno, ettei meidän poika enää saa säilöä jääkiekkovarusteitaan saunassa. Toisin sanoen The Chef joutui nyt tekemään pienen remontin myös tekniseen tilaan... Eikös sitä ole olemassa joku sanonta "Nälkä kasvaa syödessä."? Mihinhän tämä "mun" remontti-into The Chefin johtaa???

4 kommenttia:

  1. Hyvää jälkeä tuli, kelpaa saunoa :)

    VastaaPoista
  2. Miten upea tulikaan! Ylipäätään tummat saunat on alkaneet mua kiehtomaan ihan toden teolla, sillä ne luo saunasta vielä jotenkin tiiviimmän ja intensiivisemmän kokemuksen :D

    hanna
    https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!