torstai 4. heinäkuuta 2019

Kasvispastavuoka sisältää vihanneksia monipuolisesti ja valmistuu nopeasti

Meidän perheessä kesä on lähtenyt hyvin käyntiin. The Chef ehti jo (valitettavasti) lomansa pitää kesäkuussa ja palasi jo työn touhuun. Lapset ja minä lomailemme vielä koulujen alkuun. Teineillä on kesähommien lisäksi omat kotityöt hoidettavana. Ne ei vaan raikkaan ulkoilman houkutellessa aina ihan skulaa toivotusti. Tein sitten kasvispastavuoan tällaissa tunnelmissa. :) Otetaan ensin vaan herkullisempi kuva tuoreista vihanneksista enenn meidän arkikaaosta. Kuka tunnustaa, että omassa keittiössä näyttää tältä (edes välillä)?
Rehellisesti sanottuna meinasi itkettää aloittaessani ruuanlaittoa. Pellit oli pöydällä teinityttöjen leipomisurakasta. Ainoa puhdas leikkuulauta oli alla oleva pienen pieni. Sinnillä (ts. tyhmä minä) pilkoin kaikki vihannekset tuolla ruokaa varten. Ohje on poimittu Yhteishyvän nettisivuilta.

Kasvispastavuoka:
2 l vettä
5 dl pastaa
2 rkl öljyä
1 porkkana
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa
2 paprikaa
1 prk tomaattimurskaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl mustaapippuria
(1 tl timjamia)

Pese kasvikset. Kuori porkkanat tarvittaessa. Halkaise paprikat, poista siemenet. Kuutioi kaikki vihannekset. Kuullota niitä viitisen minuuttia öljyssä pannulla. Lisää tomaattimurska, hienonnetut valkosipulinkynnet ja mausteet. Keitä pasta  lähes kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois. 

Juustokastike:
5 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
150 g juustoraastetta

Valmista juustokastike. Sekoita jauhot kylmän maidon sekaan. Kuumenna maitoa koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Sulata juustoraaste kastikkeeseen.

Kaada uunivuokaan kerroksittain pastaa, kasviksia ja juustokastiketta. Säästä pinnalle vielä juustokastiketta. Kypsennä 175 asteessa noin 30 minuuttia.

www.arkipaskaruokaa.fi
www.arkipaskaruokaa.fi
www.arkipaskaruokaa.fi
www.arkipaskaruokaa.fi
Ruoan ulkonäkö ei ehkä mairittele, mutta tämä on kesäpäivänä nopeasti ja helposti valmistuva edullinen kotiruoka.
www.arkipaskaruokaa.fi
Perheen arviot:
The Chef: ihan ok
Minä: menettelee. Sarvimakaronin tilalla voisi olla jotain parempaa pastaa ja mausteita enemmän.
Poika: Ihan ok
Tyttö: Hyvää (jee!!!)

5 kommenttia:

  1. Itse teen aina kun kasviksia jää yli ja ovat menossa hukkaan, myös vuokaa. Mutta laitan perunaa pastan tilalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ruoka on tosiaan hyvä tapa vähentää ruokahävikkiä. Kiitos muuten perunavinkistä. Tykkäisin enemmän kyllä itsekin perunasta pastan tilalla.

      Poista
  2. Olen varmasti jotenkin outo, mutta tykkään syödä ruuat siten, että syön lajit erikseen, vaikka tomaatit yhdellä laidalla lautasta ja pastat toisella :-) Mutta varmaan nämä kaikki sekoitettunakin ovat ihan hyviä!

    VastaaPoista
  3. Sinulla on hyviä ruokavinkkejä. Tämäkin kuulostaa niin mainiolta ja helpolta. Ja reseptin aineksia voi vaihdella.
    Kiitos ja heleää heinäkuuta!

    VastaaPoista
  4. Kiitos reseptistä! Jotain tällaista kaipasinkin! Nyt kesällä tuntuu ruuanlaitto usein tympivän. Tuntuu, että kaikki reseptitkin ovat unohtuneet.

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!